Astrološka analiza braka Novaka i Jelene Djokovic

Astrološka analiza braka Novaka i Jelene Đoković

Za tumacenje horoskopa kod Duška Savića, pozovite 381 64 1385043 ili preko kontakt strane na sajtu astrodule.com

Evo kako bismo analizirali partnerski i bračni odnos dve osobe čije horoskope znamo. Kao primer, uzećemo horoskop Novaka i Jelene Đoković. Astrološka analiza ovog tipa je obimna i sastoji se od niza pomoćnih horoskopa kao što su:

— sinastrija,

— uporedni horoskopi,

— horoskopi odnosa (tehnički izraz je kompozitni horoskop),

— Dejvisonov horoskop.

U širem smislu, sinastrija je slaganje po zvezdama. U užem smislu, reč sinastrija u astrologiji predstavlja jedan od metoda za proučavanje odnosa između dve osobe i situacije, odnosno, između dva horoskopa.

Sinastrija u astrologiji

Sinastrija je prebacivanje i analiza planeta iz jednog horoskopa u drugi horoskop, pri čemu se iz prvog horoskopa uzimaju samo planete a iz drugog samo kuće. Time se dobija psihički život, energija i motivacija prve osobe u životnim okolnostima druge osobe. Konkretno, ako je u pitanju brak, gledamo da li planete prve osobe padaju u kuću braka (kuća broj 7) u horoskopu druge osobe. Tumačenje onda ide za tim da li tih planeta uopšte ima u kući braka, ako ih ima, kako deluju itd. Ako ih ima i deluju skladno, tumačimo da je prva osoba pogodna za brak drugoj osobi. Ako ne deluju skladno, onda se tumačenje komplikuje, jer treba videti da li je brak moguć i ako jeste, kako.

Ako se želi precizno tumačenje, treba uraditi dva sinastrijska horoskopa, za svaku osobu po jedan.

Uporedni horoskopi

Uporedni horoskopi su slični, samo što iz polaznog horoskopa prebacujemo planete u celokupni dolazni horoskop. Time ćemo videti kako utiču i kako se odnose sve planete iz dolaznog sa planetama iz polaznog horoskopa. Ovaj nivo tumačenja je znatno kompleksniji jer će često preovlađivati loši ukršteni aspekti.

U sinastriji, karmičke veze se vide kao dolazne planete u dvanaestoj kući, ali u uporednim horoskopima, jasno će se videti uticaj karmičkih faktora, kao što su Južni Mesečev čvor, retrogradne planete i drugo. Na primer, ako je dolazna Venera u konjunkciji sa natalnim Južnim čvorom, osobe su verovatno imale neki ljubavni odnos u jednoj od prethodnih reinkarnacija.

Kompozitni horoskop

Kompozitni horoskop je aritmetička sredina planeta i kuća između dva horoskopa. Uzme se položaj Sunca u jednom horoskopu, zatim položaj Sunca u drugom horoskopu i napravi aritmetička sredina. Pošto se radi o koordinatama na krugu, postoje dve aritmetičke sredine, a konvencija je da se kao središnja tačka uzima ona na manjem sektoru iz položaja planeta. Tako se ucrtaju pozicije svih ostalih planeta a položaji kuća se određuju malo komplikovanije ali na kraju ispadne slično kao da su i tu uzete aritmetičke sredine.

Dobija se novi horoskop, koji prikazuje suštinu odnosa između početnih horoskopa i on se tumači različito od ostalih “pojedinačnih” horoskopa. Za uspeh veze najbolje da postoje konjunkcija Sunca i Venere u kompozitnom horoskopu, ali i veliki aspekti Sunca i Meseca, kao i da su naglašene ugaone kuće.

Rasturanje veze i razvod najbolje se vide iz kompozitnog horoskopa, jer je to događaj koji se odnosi na oba partnera istovremeno a kompozitni horoskop je po definiciji upravo takav horoskop. Kada dođu na red loši tranziti Urana na kompozitno Sunce, Mesec i slično, rastava ili razvod izgledaju neminovni i to je najbolje vreme da se uradi horoskop — možda se brak ipak može spasti (a možda baš i ne).

Dejvisonov horoskop

Postoji i tzv. Dejvisonov horoskop, koji se dobija kao aritmetička sredina natalnih podataka iz oba horoskopa: saberu se datumi i vremena rođenja i podele se sa dva, a isto tako i geografske širine i dužine. Dobija se horoskop koji realno može postojati na planeti Zemlji i koji se isto tako može tumačiti kao neka vrsta zajedničkog horoskopa.

Pošto je vreme tumačenja u radu sa klijentima ograničeno, ja u svojoj praksi koristim sinastriju, uporedne i kompozitne horoskope, dok se Dejvisonovim horoskopom ne služim uopšte. To je više stvar ličnog izbora nego što govori o manama Dejvisona.

Za tumacenje horoskopa kod Duška Savića, pozovite 381 64 1385043 ili preko kontakt strane na sajtu astrodule.com

Tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.