Dusko Savic kod Sanje Colje, prvi deo intervjua o medicinskoj astrologiji

U subotu 13.10.07. Duško Savić je gostovao kod astrologa Sanje Colje, u njenoj nedeljnoj emisiji Ko je kriv?, koja se emituje na Super TV svake subote od 20 časova.

Pogledajte sledeći video prilog, koji predstavlja uvodni deo intervjua o medicinskoj astrologiji:

Pogledajte i ostale delove ovog intervjua!

Bookmark the permalink.

7 Responses to Dusko Savic kod Sanje Colje, prvi deo intervjua o medicinskoj astrologiji

  1. jasna says:

    Gospodine Dusko,
    pogledala sam video prezentacije o astrologiji odnosa. Ne znam da li odgovarate na komentare,ali ja bih pokusala da Vas nesto,ipak, pitam…
    Spomenuli ste da se cesto desava da kompozitni horoskop bude bolji od uporednog,pa to objasnjava zasto neki odnos postoji i opstaje… Sta se, medjutim,desava ako je situacija obrnuta – sinastrija je u redu, postoji i reciprocitet medju nat. kartama, ali u kompozitnom horoskopu je vladar (Venera) u 12. polju, u znaku svog pada (u sekstilu sa vladarem 7.polja koji je,takodje, u znaku svog pada…)?
    (Naravno, na zalost, mogla bih i ja Vama da kazem sta se desava,dakle,ovo me se licno tice… Medjutim,nadam se da sam dovoljno poopstila situaciju,te da cete odgovoriti.)
    Dakle, s obzirom na to da je kompozitni horoskop “sushtinski”, kako kazete, znaci li to da ako on nije dobar, od datog odnosa nema nista – i pored dobrog slaganja dvaju pojedinacnih horoskopa?

  2. Astro Dule says:

    Niste mi dali dovoljno podataka da bih mogao da vam odgovorim u celosti. Generalno, kompozitni horoskop je sustina odnosa, jer predstavlja onaj nevidljivi treci entitet izmedju dve osobe — ono sto je na sredini izmedju te dve osobe, tj. sam odnos. On je sustinski za odnos zato sto obe osobe reaguju na tranzite iz kompozitnog horoskopa, za razliku od pojedinacnih horoskopa. Ako je u kompozitnom horoskopu Uran “napao” Sunce, oba partnera ce osecati da je odnos eksplozivan, cak i u ako u pojedinacnim horoskopima takvih aspekata nema.

    U astrologiji nema niceg fatalistickog i neminovnog, pod uslovom da se uradi horoskop kako bi se klijent osvestio i svoju situaciju sagledao iz jos jednog, astroloskog i nepristrasnog ugla. To sto je ova ili ona planeta u znaku svoga pada ne mora nista da znaci, jer nam za finalni zakljucak uvek trebaju tri potvrde, npr. iz natalnih horoskopa, iz tranzita na njih, iz godisnjih horoskopa itd. Ne mogu biti konkretniji od ovog jer za svaki smisleni odgovor treba gledate sve karte u originalu.

    Pogledajte i forum ovog sajta. Na njemu se vise ne primaju novi clanovi, tj. vise ne odgovaram na besplatna pitanja postavljena na sajtu ili u forumu, ali ono sto je vec objavljeno u forumima bi trebalo da vam bude sasvim dovoljan vodic za analizu sopstvenog slucaja.

    http://www.astrodule.com/phpBB3/index.php?c=4

    Pogledajte i video priloge sa sledecih strana, gde cete videti kako se tumace pitanja srodna vasem, kao video prilozi:

    http://www.astrodule.com/ljubav-u-horoskopu.shtml
    http://www.astrodule.com/opis-bracnog-partnera.shtml

    Naravno, uvek mozete poruciti i moje profesionalne usluge za tumacenje vaseg slucaja.

  3. jasna says:

    Ok, hvala na vremenu. Da li biste mi jos odgovorili na par pitanja:
    1) koliki je Vas honorar za pitanja poput onih na forumu (dakle, bez tumacenja celokupnog horoskopa)? (npr. da li je odredjena veza ostvariva i u kom vidu?)
    2) mogu li da dobijem podatke o Vasem rodjenju (znate, vec sam (ovde, u Beogradu)bila kod jednog prilicno postovanog astrologa i nisam bila zadovoljna… verujem zbog mog licnog/karakternog nerazumevanja sa njim) ?

  4. Astro Dule says:

    Honorar je 50 evra za celo tumacenje veze. Tu se gleda:

    1) vas natalni horoskop
    2) njegov natalni horoskop

    i generalne predispozicije za vezu ili brak.

    3) Opis partnera iz vaseg horoskopa
    4) Opis partnera iz njegovog horoskopa\

    i kakvo je uklapanje.

    5) Kompozitni horoskop, tj. horoskop odnosa. Horoskop odnosa se sasvim razlicito tumaci od natalnih horoskopa, ako niste procitali i proucili jednu od dve knjige koje postoje na tu temu, onda je bolje i ne baviti se tom vrstom horoskopa.

    Ako treba, gleda se i sinastrija, tj. prenos planeta iz jednog horoskopa u drugi i/ili obratno.

    Za svaki od tih horoskopa gledaju se i tranziti.

    Zatim se sve to sumira pa se odvaga i, konacno, dodjemo do resenja zagonetke tipa “jesam li ja za njega, je li on za mene… i sta ce sveukupno biti sa nama”.

    Kod mene seansa traje sat i po, ili malo duze, tako da mozete postavljati i pitanja koja biste inace postavljali astrologu … novac, karijera, promena posla ili stanovanja, zdravlje itd.

    Sustinski, placate 50 evra za vreme koje provedem sa vama, a ne za ovu ili onu analizu ovog ili onog horoskopa.

    Sto se tice mojih natalnih podataka, ja ih ne dajem, pogotovu ne preko Interneta. Ako ih negde nadjete, nemam nista protiv da napravite taj horoskop i da ga gledate koliko god hocete, ali sveukupno, vi niste moj klijent. Za astrologa se ljudi instinktivno opredeljuju, da li ce mu verovati ili ne… Ako vam je potreban moj horoskop da biste videli kakav sam ja astrolog, dakle, ako poimate svet astroloski, onda valjda mozete i sopstvenu situaciju tako da analizirate i dodjete do zakljucka sta vam je ciniti.

    Sa druge strane, ako ste me videli na televiziji ili ste pogledali neki od preko 80 video priloga na ovom sajtu i niste se intuitivno opredelili za mene, onda je prilicno verovatno da i nisam astrolog za vas.

    Najgora iskustva sam imao upravo u situaciji u kojoj jedna prijateljica gleda moje emisije i odusevljava se mojim tumacenjima, a onda “na silu” dovede neku drugu prijateljicu koja me nikada nije gledala, pa samim tim nije ni znala sta da ocekuje. To se uvek katastrofalno zavrsavalo.

  5. jasna says:

    “sveukupno, vi niste moj klijent.”
    Da li to znaci da biste,sad,svakako,odbili da mi tumacite horoskop?

    Da Vam objasnim zasto sam Vas pitala za podatke o rodjenju… Sto se moje intuicije tice,to je problematicna stvar…Ja sam gledala Vase emisije na Art-u i iscitala ceo Forum (video prezentacije mi je malo komplikovano da gledam iz tehnickih razloga).Osim toga,imam ogromno postovanje prema matematicarima (imam nekoliko bliskih prijatelja od te cudne sorte). A i Vasa,gotovo,nemilosrdna direktnost u komunikaciji sa klijentima meni uliva poverenje (dobro,’ajde,pomalo i strah…). Medjutim,ja sad,ionako,cekam da Uran napravi egzaktan trigon sa mojim vladaocem (Venera, na 18′ Raka),pa koristim to vreme da,posto sam se opekla na mleko, mozda, i u jogurt duvam…Nemam bas para na bacanje, a imam bas veliki problem…
    Da sumiram,ja sam intuitivno uverena da ste Vi sjajan astrolog i veoma zanimljiv covek,da budem iskrena do kraja. Ali, po mom najdubljem uverenju (opet, intuitivnom),to sto osoba A misli da je osoba B sjajna, ne mora da znaci da ce se A i B dobro razumeti…
    (A => +B) => +(A i B) ili -(A i B)

    I,jos, ako je odgovor na gorepostavljeno pitanje negativan, interesuje me da li tumacite horoskop(e) samo usmeno ili je moguce dobiti i tumacenje u pisanoj formi? (Za nekoga ko ima prilicno jadno postavljenog Merkura, kao ja, svako vremensko ogranicavanje je rusilac koncentracije i uzrok neefikasnosti, a sat i po vremena je malo…) Ako se dobije tumacenje napismeno, da li je moguce postaviti potpitanje?

    Ako mi i na ovo odgovorite,svaka Vam cast! A ako Vam se cini da previse zapitkujem,setite se da se radi o mom velikom problemu u mom malom zivotu…

  6. Astro Dule says:

    Evo poduzeg odgovora na vasa pitanja, ako ovo nije dovoljno, pitajte jos!

    “sveukupno, vi niste moj klijent.”
    Da li to znaci da biste,sad,svakako,odbili da mi tumacite horoskop?

    Naravno, ne. Ja sam profesionalni astrolog a to podrazumeva vestinu da vi dobijete za svoje pare to sto vam treba, znali vi tacno sta je to sto treba da dobijete ili ne.

    Medjutim,ja sad,ionako,cekam da Uran napravi egzaktan trigon sa mojim vladaocem (Venera, na 18′ Raka),pa koristim to vreme da,posto sam se opekla na mleko, mozda, i u jogurt duvam…Nemam bas para na bacanje, a imam bas veliki problem…

    Gresite. Horoskopi se rade po pitanjima stvari za koje Uran pravi LOSE aspekte, ne dobre. Mozete do sutra cekati dobre aspekte Urana, ali zbog toga se ne radi horoskop! Los aspekt, narocito kvadrat, je da vam neko drugi kaze sta treba da uradite, preciznije, kvadrat je kad neko drugi pocne da vas tera da radite ono sto vam se ne radi. (Opozicija je da vi sami sebe iznervirate toliko da predjete u akciju, koja spolja ne izgleda nicim izazvana.)

    Da sumiram,ja sam intuitivno uverena da ste Vi sjajan astrolog i veoma zanimljiv covek,da budem iskrena do kraja. Ali, po mom najdubljem uverenju (opet, intuitivnom),to sto osoba A misli da je osoba B sjajna, ne mora da znaci da ce se A i B dobro razumeti…
    (A => +B) => +(A i B) ili -(A i B)

    Gresite, vestina profesionalnog astrologa je upravo u tome da horoskope i resenja koja se iz njega nude predstavi klijentu upravo klijentovim unutrasnjim recnikom. Nema smisla da vam ja kazem nesto poput “eto, imate taj grozan kvadrat Marsa i Plutona i sta vam ja tu mogu” — ovo inace nisam izmislio, jedan nas poznati astrolog upravo tako tumaci horoskope, vec stvari dobijaju na smislu tek ako vam kazem nesto poput

    “Mars u 6 i Pluton u 8 kuci u kvadratu oznacavaju da do 31.marta 2008 morate otici na operaciju kile, a to mozete izbeci ako odete tamo i tamo i upotrebite tu i tu terapiju.”

    I,jos, ako je odgovor na gorepostavljeno pitanje negativan, interesuje me da li tumacite horoskop(e) samo usmeno ili je moguce dobiti i tumacenje u pisanoj formi?

    Mozete dobiti tumacenje i u pismenoj formi, ali samo ako se radi preko Interneta. Prvo morate uplatiti pa onda sacekati dan ili dva da ja sve to napisem. Iskreno, za sve je najbolje ako se sretnemo (ako ste u Beogradu) ili ako razgovaramo preko Skype, ako ste bilo gde u svetu, jer vas horoskop prosto ozivi kada ste vi prisutni. Ogranicenje od sat i po stoji da bi se vreme moglo planirati, kako moje tako i vase, ali ako vi mislite da vam treba vise, pa samo kazite, ostacemo vise. Generalno, ja sa svojim klijentima ostajem onoliko koliko treba da razumeju sta im je raditi u buducnosti, sto neki put moze biti i 4 sata. Naravno, nisam time odusevljen jer me niko ne placa tri puta po 50 evra ako ostanem tri puta duze, ali ovo i nije profesija u kojoj se moze striktno gledati na sat. Vi imate problem, ja vam kazujem kako da ga resite, pa ma koliko vremena to trajalo.

    Bez obzira na nacin izrade horoskopa, imate pravo da mi, ne plativsi, postavite do 4 dodatna pitanja ili potpitanja, bilo telefonom, bilo emailom. Idealna kombinacija je izrada horoskopa uzivo i onda podrska emailom, to je najsadrzajnije i tehnicki najlakse i za mene i za vas.

    (Za nekoga ko ima prilicno jadno postavljenog Merkura, kao ja, svako vremensko ogranicavanje je rusilac koncentracije i uzrok neefikasnosti, a sat i po vremena je malo…) Ako se dobije tumacenje napismeno, da li je moguce postaviti potpitanje?

    Kao sto rekoh gore, da, potpitanja su ukljucena u cenu, naravno, samo ako su prava potpitanja. Otvaranje novih tema na silu treba ili platiti ili cemo kontakt prekinuti.

    Ako mi i na ovo odgovorite,svaka Vam cast! A ako Vam se cini da previse zapitkujem,setite se da se radi o mom velikom problemu u mom malom zivotu…

    Ne zapitkujete previse, a komentari i postoje na blogu upravo da bismo mogli komunicirati.

  7. jasna says:

    Onda, dobro… Ja za Vas imam,otprilike,milion pitanja!
    Da li biste podelili jedno znanje sa mnom – kako gledate obnavljanje neke veze u horoskopu? Koja planeta je potrebno da bude u igri? Pretpostavljam da mora da bude Saturn jer se stvar tice proslosti. I,takodje, vladalac onog polja koje se tice predmeta obnove (npr,ako se obnavlja kuca, onda 4-tog, ako prijateljstvo, onda 11-tog, itd). Ali,sta je potrebno da biste odlucili da ce do obnove prijateljstva i doci?
    Ako Vam se cini da pokusavam da Vam nesto ukradem, u pravu ste… Pa, sta cu – moram malo i sama da ceprkam po problemu. Jer, verujem Vam (kao astrologu) vise nego sto mi se svidja, pa ako mi kazete da nema nikakve sanse da ostvarim ono sto sam naumila – gotova sam! Bice: “Bogdan…’oce da se samoubije…” (“Majstori, majstori)