Epilepsija

Izučavanje epilepsije na osnovu astrologije.
Post Reply
Lunaria
Posts:35
Joined:Fri Mar 02, 2007 4:16 pm
Location:Hrvatska
Epilepsija

Post by Lunaria » Wed Mar 14, 2007 6:19 pm

Poštovani Duško!
Možete li ukazati na smjernice liječenja za ženu rođenu 07.01.1975 u 15h20min,Šibenik,koja boluje od učestalih problema s epilepsijom a događaju se skoro svakodnevno,u popodnevnim satima??

AstroDul
Site Admin
Posts:224
Joined:Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Epilepsija i lečenje

Post by AstroDul » Wed Mar 14, 2007 9:34 pm

Zamolio bih vas da nam date nešto više podataka o ovom slučaju, kada je to počelo, kako se do sada lečila, pod kakvim tretmanom je sada i da li deluje, da li se nešto radilo u smislu alternativne medicine itd.

NAPOMENA: Postavljam samo sliku horoskopa dok ne dobijemo nešto više podataka o ovom slučaju.

Image

Lunaria
Posts:35
Joined:Fri Mar 02, 2007 4:16 pm
Location:Hrvatska

Post by Lunaria » Wed Mar 14, 2007 11:53 pm

Bolest se u mlađim danima pojavljivala povremeno,nažalost ,točne podatke kada ,ne zna,pogoršanje je nastupilo nakon poroda,prije godinu i pol,u zadnjih desetak dana napadi su svakodnevni i intenzivni.
Uz lijekove,koristila je terapiju kristalima(kristali u vodi),te pila eliksir od kadulje nakon kojeg joj je bilo nešto bolje.
Zbog osjetljivosti probave,ishrana joj je uglavnom makrobiotička.

AstroDul
Site Admin
Posts:224
Joined:Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Epilepsija i lečenje, nastavak

Post by AstroDul » Thu Mar 15, 2007 7:09 pm

Dakle, ritmovima tela vlada Uran, baš kao i električnim impulsima, centralnim nervnim sistemom i, naravno, mozgom. Loš Uran u vezi sa lošim kućama hoće da pokvari harmoniju elektriciteta, pa ako je to u mozgu, onda se može raditi i o epilepsiji. U ovom horoskopu, konfiguracija za epilepsiju je sledeća:

Uran na 2 Škorpije, u kvadratu sa Venerom na 1 Vodolije, pri čemu je Venera u osmoj kući, kojom Uran i vlada. (Najgora kombinacija u astrologiji je kvadrat vladaoca na planetu u znaku ili kući, kao što je to slučaj sa Venerom i Uranom.) Kvadrat na vladaoca oduzima snagu celoj kući i celom znaku, odnosno, oduzima ravnomerni dotok energije organima kojima taj znak vlada, ovde je to Vodolija, koja vlada mozgom, delovima kičmene moždine i donjim delovima nogu, od kolena do gležnjeva.

Merkur je na 27 Jarca, isto u osmoj kući, i dalje u kvadratu sa Uranom, što donosi nervnu napregnutost, strahove, prebrze reakcije, a ovde eventualno i hormonalne probleme.

Pogledajmo vladaoca osme kuće, to je retrogradni Saturn na 15 Raka, u tačnoj opoziciji sa Suncem na 16 Jarca. (To je, uzgred budi rečeno, automatski i predispozicija za reumatoidni artritis.) Ovakva opozicija je znak slabe vitalne sile, pa će se u ovom horoskopu bolesti dešavati jače i duže nego kod drugih osoba. Zbog Sunca i osme kuće u Jarcu, lečenje kristalima itekako ima smisla, a pošto je Mesec, odraženo svetlo, u vodenom znaku, to zaista mogu biti kristalni eliksiri!

Hiron na 19 Ovna je fokusna tačka T kvadrata sa opozicijom Saturna i Sunca, što znači da ova osoba mora do kraja života ostati u stalnom alternativnom medicinskom tretmanu, pa čak (11 kuća) i postati član različitih interesnih grupa, klubova, udruženja, pratiti preko Interneta, učlanjivati se u forume na Internetu itd.

Mars na 19 i Neptun 10 Strelca, u šestoj kući, takođe imaju šta da kažu u celoj ovoj priči... Zajedno, oni predstavljaju flegmu, gnoj, onečišćenje i zapaljenje, i oba su u kvadratu sa natalnim Jupiterom na 14 Riba, pri čemu je Jupiter u Ribama u kvadratu sa svojim vladaocem Neptunom, a i Neptun u Strelcu je u kvadratu sa svojim vladaocem Jupiterom! To je, dakle, slučaj tzv. uzajamne recepcije, gde vladaoci mogu izmeniti mesta, ako je to volja natusa, i time se mogu postizati različiti efekti tokom života.

Najlošiji aspekt je Uran kv Venera, a Venera vlada bakrom i bronzom. Nije onda čudo što je bakar u homeopatskom obliku, Cuprum Metallicum, glavni lek za epilepsiju! Bakar pomaže u formiranju hemoglobina i crvenih krvnih zrnaca tako što potpomaže apsorpciju gvožđa (kojim vlada Mars). Bakar mora biti prisutan u sintezi fosfolipida, pomaže telu da oksidiše vitamin C i učestvuje u pravljenju elastina.

Cinkom vlada Neptun, a bakar i cink su u suprotstavljenom odnosu. Ako ima mnogo bakra, cinka ima malo. Previše bakra proizvodi epileptičke grčeve, a premalo bakra vodi u karidiovaskularne bolesti.

Bakra ima u džigerici, algama, ribi i povrću sa zelenim lišćem. Bolji način za uzimanje bakra je homeopatski lek Cuprum Metallicum, obično u potencijama 6C ili 30 C, pri čemu bi trebalo obavezno konsulatovati profesionalnog homeopatu, odnosno, nekog ko bi mogao da preuzme i vodi dalji slučaj i lečenje.

Cuprum kao epileptično stanje ima tzv auru, a to je početak epi napada koji polazi od potkolenica i kolena naviše. Ovde se to odlično uklapa u navedenu simboliku Vodolije -- potkolenice, ali i mozak!

Od tkivnih soli, trebalo bi davati Ferrum Phosphoricum, Natrium Muriaticum, Calcarea Phosphorica, Calcarea Sulphatica i Silicea.

Nažalost, ne bi trebalo zaključiti da je Cuprum Met jedini lek za epilepsiju. On jeste glavni, ali stanja i uzroka ima mnogo, pa se u ovom slučaju mogu još korististi i Kalium Bromatum, Silicea (kao homeopatski lek) ako napadi prate Mesečeve mene, Kali Phos, Bufo i mnogi drugi, što bi bilo na homeopati da prouči i odluči.

Mada, u nedostatku drugog, trebalo bi odmah pokušati sa Cuprum Met u potenciji 6C, najmanje 4 do 6 puta dnevno i videti efekat od tog. Opet, najbolje uz pratnju homeopate!

Od Bahovih cvetnih kapi, trebalo bi obavezno uzimati Vervain, Impatiens, Crab Apple, Cherry Plum, Mimulus, Aspen i Rock Rose.

Oštar tretman energetskim lekovima treba održavati u sledeće dve godine, prvi nalet je do 16 februara 2008, a kasnije su blaži napadi do kraja decembra 2008. godine, dok tr Uran ne prođe kvadrat sa srednjom tačkom VE-UR na 16.54 Strelca.

Zbog tranzita Jupitera kroz znak Strelca, treba prilikom određivanja homeopatskih lekova uzeti u obzir i lek Silicea, koji odgovara Jupiteru, odnosno, istovremeno je i tkivna so Strelca.

Lunaria
Posts:35
Joined:Fri Mar 02, 2007 4:16 pm
Location:Hrvatska

Post by Lunaria » Thu Mar 15, 2007 11:02 pm

Što reći?Ostala sam bez teksta od tumačenja.hvala vam puno..
Preporučit ću joj vaše savjete,i obavještavati o rezultatima.

Jedino što se nadam da će na ovom forumu biti još konkretnih primjera kako bi što više naučili koliko astrologija može pomoći,posebno na zdravstvenom planu.još jednom,hvala.

Post Reply