Uspešna veštačka oplodnja

Proučavanje začeća i trudnoće astrološkim putem.
Post Reply
azza
Posts:13
Joined:Sat Mar 17, 2007 9:10 pm
Uspešna veštačka oplodnja

Post by azza » Thu Mar 22, 2007 11:49 pm

**** Ova tema je započeta na adresi

http://astrodule.com/forum/viewtopic.php?p=185#185

i premeštena je ovde da se ne bi mešali slučajevi.

****


S obzirom da sam ja sada u drugom stanju, dugo godina ocekivanom, moram ipak da kazem nekoliko reci, koje ne mislim da treba da budu neka uteha, vec to je moja cista realnost. Znaci, kod mene nije nikad bilo nikakvih ginekoloskih problema, dok kod muza je bila jos mnogo gora dijagnoza nego kod Ladinog.
Otprilike 4-5 godina se lecio, sta sve nije koristio ni sami ne znamo. Nalaz mu je bio malo bolji, a zatim posle nekog vremena cak i jos gori. Takodje smo dosta pokusavali sa raznim cajevima i tinkturama i zaista jednim delom je uspeo da popravi nalaz zahvaljujuci cajevima koje smo kupovali kod jednog poznatog travara u Ovci. I taj travar je tvrdio da se trudnoca moze ostvariti prirodnim putem, posle nekoliko njegovih ispijenih tura cajeva i kapi. Medjutim medicina je ipak bila u pravu :!: Lekari su na samom pocetku njegovog lecenja rekli da se trudnoca nikad ne moze ostvariti prirodnim putem, vec su odmah predlozili vantelesnu oplodnju. Kad smo konacno digli ruke od nadanja uradili smo vestacku i uspela je iz prve. Isto tako sam upoznala mnogo parova koji su je uradili i sada su srecni roditelji, cak po drugi put.
Zato zaista mislim da ne treba previse cekati, bar ne sa prvim detetom, vec ako lekari predlazu vestacku, ici na to. A sa drugim detetom igrajte se koliko hocete. Mnogo srece, i sigurno ce biti uspeha, jer kompozitni horoskop mene i mog muza je mnogo gori :!:

AstroDul
Site Admin
Posts:224
Joined:Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Uspešna veštačka oplodnja

Post by AstroDul » Fri Mar 23, 2007 7:47 am

Znaci, kod mene nije nikad bilo nikakvih ginekoloskih problema, dok kod muza je bila jos mnogo gora dijagnoza nego kod Ladinog.
Pogledajmo natalni horoskop vašeg muža:

Image

Mars je testosteron, i na 7 stepenu Raka, u padu, u do na stepen tačnoj opoziciji sa retrogradnim Saturnom, u Jarcu, kojim i vlada. To je najjači mogući Saturn i sasvim slab Mars, oslabljen još kvadratom Merkura sa 5 Ovna (planeta kvadrat vladalac ==> vladalac je još slabiji). Sve je to u širem kvadratu sa Severnim i Južnim Mesečevim čvorom na 12 Vage i Ovna. K svemu tome, Mars je u dvanaestoj kući, Saturn u 6 -- baš kuće bolesti.

I to nije sve, Mesec konjunkcija Neptun opozicija Sunce, pri tome

Mesec na 4 Škorpije a to je stepen testisa,

retrogradni Neptun na 5 Škorpije što je stepen desnog epididimisa (epididimis je "kapa" nad testisom, verovatno oštećen nekom infekcijom, što bi bio uticaj Neptuna) i, naravno,

Sunce je sperma.

Sve zajedno, minimum hormona i problematični testisi, pa ćemo se lako složiti da je azzin muž još teži slučaj nego Ladin. (U oba slučaja problemi su i karmičke prirode, tako da se kompletno rešenje nalazi u domenu energetske medicine a ne samo lekova u materijalnim dozama.)
Kad smo konacno digli ruke od nadanja uradili smo vestacku i uspela je iz prve.
Možemo li dobiti podatke kada je urađena veštaška oplodnja? Pretpostavljam da znate i datum i vremena intervencija?
Isto tako sam upoznala mnogo parova koji su je uradili i sada su srecni roditelji, cak po drugi put.
Za svaki par koji je dobio dete veštačkom oplodnjom, postoji deset ili sto ili i više parova koji su probali jednom ili više puta (najviše što sam ja čuo je -- 12 puta, jedna ista žena, sve neuspešno) i -- nisu uspeli. U Beogradu je realni rezultat od pre nekoliko godina bio: od 400 pokušaja, 9 uspelih trudnoća. Možda su sada rezultati bolji, nadam se da jesu, ali sudeći po broju parova koji se meni obraćaju, ne bih rekao da su se stvari mnogo popravile.
Zato zaista mislim da ne treba previse cekati, bar ne sa prvim detetom, vec ako lekari predlazu vestacku, ici na to.
Ako mislite da ste mogli uspešno izvesti veštačku oplodnju pre pet godina, znajte da niste. U svim horoskopima žena koje rađaju oko 40-te godine, Mesec je ili u Jarcu kao kod vas, ili je u lošim aspektima sa Saturnom. Još ako je i Venera u lošem aspektu sa Saturnom, obično se i ne zaljubljuju i ne ulaze u brak pre 40-te godine.

Pogledajmo vaš natalni horoskop:

Image

U vašem horoskopu prvom trudnoćom vlada Merkur na 23 Blizanaca. To je stepen Vodolije, grupni rad, tim, i Merkur tu i vlada. Merkur je još i u natalnom kvadratu sa Uranom, što znači da do trudnoće može doći putem tehnoloških inovacija i procedura, kao što je veštačka oplodnja, ali zbog kvadrata i sa natalnim Plutonom -- tok pošto sve drugo propadne (Pluton). Dakle, niste gubili vreme, već ste čekali pravi trenutak (Pluton -- ideja čije vreme je došlo).

Mesec je na 28 Jarca, što je stepen egzaltacije Marsa, na tom stepenu sve funkcioniše bolje u Jarcu, pa čak i Mesec! Konačno, Jarac je Srbija, pa Mesec -- a to su vaša materica i jajnici -- bolje funkcioniše ovde nego bilo gde drugde!

Peta kuća je kuća prve trudnoće i tu imate Sunce na 5 Blizanaca, što je dvostruko jako jer je 5 stepen analogon Lava, gde Sunce vlada. U svom znaku je i Merkur, vladalac pete kuće. To sve zajedno znači da će vaše telo imati dovoljno snage da iznese prvu trudnoću -- da u petoj kući nemate planete, sve bi zavisilo od položaja vladaoca, a ovde Merkur sam ne bi bio dovoljan, ili bi sve onda zavisilo od interakcije vašeg horoskopa sa horoskopom vašeg muža... uglavnom, nedostatak planeta u petoj kući je nedostatak energije da se iznese trudnića, i to otežava situaciju. No, ništa od toga nije kod vas slučaj.

Inače, slaba rasplodna moć muškarca koga volite je predstavljena Marsom u izgonu, na 15 Vage, u kvadratu sa svojim vladaocem Venerom na 19 Raka i u opoziciji sa Saturnom u padu na 9 Ovna. Primetimo da je Mars kao vladalac Ovna u opoziciji sa planetom u Ovnu (Saturn -- usporavanje), pa je tako dvostruko ostao bez snage, otuda i loši spermogrami muža.
i sigurno ce biti uspeha,
Samo ako događaji slede tranzite i progresije. Evo vašeg progresivnog horoskopa za novembar 2006 godine:

Image

Progresivni Mesec unazad dve i po godine prolazi preko natalne pete kuće, u Blizancima, a u oktobru i novembru 2006 je upravo prešao preko vladaoca pete kuće, već spomenutog Merkura na 23 Blizanaca. Mesec je u kvadratu sa Uranom i Plutonom, isto kao Merkur u natalu, ali u progresivnom horoskopu postoji i novi momenat: progresivni Mars se pomerio na 24 Vage i progresivni Mesec je u trigonu sa njim. To znači da će uprkos svemu Mars moći da odigra svoju ulogu i da oplodi.

er kompozitni horoskop mene i mog muza je mnogo gori
Pogledajmo vaš kompozitni horoskop:

Image

Što se tiče "muških" problema, oni postoje u oba natalna horoskopa, pa sigurno postoje i u kompozitnom horoskopu. Odmah se uočava (skoro tačan) veliki fiksni krst Saturn na 23 Vodolije, Mars 26 Lava, Sunce 19 Bika, Neptun 14 Škorpije. Saturn i Neptun ovde prosto "ubijaju" Sunce i Mars, spermu i testoteron. Ali -- ALI! -- peta kuća je puna! Mars, Uran i Pluton, pa tumačimo ovako:

planete u petoj kući -- dovoljno energije da se iznese trudnoća,

Mars i Uran u sekstilu sa Venerom -- povoljno,

Pluton u trigonu sa Merkurom -- takođe povoljno, jer energija dovedena lošim aspektima Sunca i Saturna ima gde da ode van pete kuće.

Mars konjunkcija Uran -- Mars će proraditi ako se uključi tehnologija predstavljena Uranom, dakle, veštačka oplodnja ovde ima smisla,

Mesec u Strelcu i upravo od 25 novembra 2006 tuda godinu dana tranzitira vladalac tog Meseca -- Jupiter. Tr Jupiter će biti u trigonu sa petom kućom u drugoj polovini 2007. godine. Ovo su najbolji mogući tranziti.


Kolika je verovatnoća da će se u svakom drugom horoskopu ovo ovako namestiti? Ja bih rekao nikakva.

Dakle, sve u svoje vreme, ali kad dođe vreme, šansu treba iskoristiti.

I da se razumemo, ja uopšte nisam protiv veštačke oplodnje, ja samo tvrdim da bi to moglo drastično bolje kada bi se poštovala priroda i sačekao pravi trenutak, a ne da ginekolog pomera sve hormone u ženi samo zato što krajem meseca ide u Brajton na seminar (ovo, nažalost, nije izmišljen primer).

azza
Posts:13
Joined:Sat Mar 17, 2007 9:10 pm

Re: Uspešna veštačka oplodnja

Post by azza » Fri Mar 23, 2007 3:34 pm

Aspiracija jajnika (tj. vadjenje jajnih celija) je radjeno 4. 12. 2006. god. u 19 casova (bas ne mogu da se setim 15 minuta pre ili kasnije). Prenos embriona je uradjen 8.12. 2006.god. u 8 sati i 45 minuta. Veoma sam se nadala blizancima, jer su mi prenesena 2 embriona (inace su se samo 2 jajne celije oplodile, a kod nekih zena bude i po 8-10), a cini mi se da mi i po natalnom horoskopu stoji mogucnost radjanja blizanaca i porodjaj carskim rezom, sto me bas i ne raduje. Mozda sledeci put bude ‘’bogatije’’. Glavni lekar koji je ucestvovao u procesu oplodnje i koji mi je uradio prenos je u horoskopu jarac. Nisam mogla da se suzdrzim a da ne pitam.
Inace sa pripremama za vestacku sam pocela vec u septembru mesecu. I naravno vestacka je radjena u Beogradu, gde sam se specijalno i vratila iz inostranstva 19. 11. 2006. god, posle tacno provedenih 5 godina i 1 mesec.
Jos bih nesto dodala: u programu koji ja imam, a to je Astro World 2001 , u kompozitnom horoskop mene i mog muza Asc. je ovan, pa onda Saturn dodje na vrh 5. kuce, a Mars, Uran i Pluton u 11. kuci. Znaci svi stepeni se i kod mene i kod Vas poklapaju, samo kao da su planete zarotirane za 180 stepeni. Ne znam u cemu je fora.
Jedno pitanje: Kako ste uradili progresivni horoskop bas za novembar 2006.? U mom programu imam opciju za sekundarne i primarne progresije koje izbacuju progresiju za celu godinu?

AstroDul
Site Admin
Posts:224
Joined:Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Hvala za podatke

Post by AstroDul » Sat Mar 24, 2007 7:37 am

Hvala vam za "natalne"podatke o veštačkoj oplodnji, pogledaću ih.

jer su mi prenesena 2 embriona (inace su se samo 2 jajne celije oplodile, a kod nekih zena bude i po 8-10), a cini mi se da mi i po natalnom horoskopu stoji mogucnost radjanja blizanaca i porodjaj carskim rezom, sto me bas i ne raduje. Mozda sledeci put bude ‘’bogatije’’.
Nije bitno da jedan detalj u proceduri bude "bogatiji" nego da cela stvar bude uspešna.
Glavni lekar koji je ucestvovao u procesu oplodnje i koji mi je uradio prenos je u horoskopu jarac. Nisam mogla da se suzdrzim a da ne pitam.
Savršeno, dakle on je svojim Suncem u Jarcu još više pojačao vaš natalni Mesec u Jarcu. Još jedan plus za vas!
Jos bih nesto dodala: u programu koji ja imam, a to je Astro World 2001 , u kompozitnom horoskop mene i mog muza Asc. je ovan, pa onda Saturn dodje na vrh 5. kuce, a Mars, Uran i Pluton u 11. kuci.
Ovo nema nikakve logike. I onako kako sam ja izračunao, podznak u kompozitnog horoskopu je Ovan, i tu se slažemo. Možda taj program loše računa kompozitni horoskop!? -- To uopšte nije nemoguće, ne bi to bio prvi program koji "nema pojma" u jednom detalju.

Aj'mo ovako. Ako su oba natalna horoskopa tačna, onda se kompozitni računa kao aritmetička sredina planeta, MC u kompozitnom je aritmetička sredina MC-eova u natalnim horoskopima, dok se kompozitni Asc računa iz tablica kuća, prema nađenom kompozitnom MC-u. U vašem natalnom horoskopu, Saturn je na 9 Ovna, kod muža je na 7 Jarca, aritmetička sredina je 23 Vodolije, i kako sad 23 Vodolije može biti u 5 kući ako je podznak u Ovnu?

Probajte sa nekim drugim programom, a ovaj koji sada koristite -- bacite, jer evo kako to izgleda na sajtu www.astro.com:

Image

Rezultat je isti kao kod mene, osim što sam za mesto rođenja vašeg muža stavio Sarajevo jer na astro.com se ne mogu ubaciti koordinate direktno, bar ne preko opcije Atlas.

azza
Posts:13
Joined:Sat Mar 17, 2007 9:10 pm

Re: Uspešna veštačka oplodnja

Post by azza » Sat Mar 24, 2007 11:01 am

Evo opet ja moram da se javim. Kod mene je u kompozitnom horoskopu Asc. Vaga, pogresila sam kad sam rekla da je Ovan. Znaci kompozitni horoskop koji racuna moj program i Vas se poklapaju sa svim planetama u stepen samo sto su kuce zarotirane za 180 stepeni.
Ja ovako racunam, ako je moj Mc na 9 Skorpije, a kod muza na 9 Ovna, aritm. sredina je na 24 Raka, jer od 9 Ovna do 9 Skorpije ima 210 stepeni. Znaci ja racunam znake od Ovna, Bika i. t. d., a po Vasemu je racunata arit. sredina na najkracem rastojanju izmedju planeta, tj od Skorpije do Ovna (kod mene je od Ovna do Skorpije i zato se javlja ta rotacija).Mozete li da mi malo ovo pojasnite!

AstroDul
Site Admin
Posts:224
Joined:Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Računanje srednjih tačaka

Post by AstroDul » Sat Mar 24, 2007 6:55 pm

Kod mene je u kompozitnom horoskopu Asc. Vaga, pogresila sam kad sam rekla da je Ovan. Znaci kompozitni horoskop koji racuna moj program i Vas se poklapaju sa svim planetama u stepen samo sto su kuce zarotirane za 180 stepeni.
Da li taj vas program ima posebnu opciju za izračunavanje kompozitnog horoskopa ili vi to računate ručno?
Ja ovako racunam, ako je moj Mc na 9 Skorpije, a kod muza na 9 Ovna, aritm. sredina je na 24 Raka, jer od 9 Ovna do 9 Skorpije ima 210 stepeni.
Dve tačke na krugu imaju dve središnje tačke, ali se za središnju tačku proglašava ona koja pripada manjem luku. Središnja tačka na manjem luku je ona prava središnja tačka. U vašem primeru, jedan MC je na 9 Ovna, to je 9 stepeni od početka Ovna, drugi MC je na 9 Škorpije, to je 210 + 9 = 219 stepeni. Sada, 219 + 9 = 228, podeljeno sa 2, to je 114, ili 24 Raka. Druga, i u ovom slučaju prava središnja tačka, je na 114 + 180 = 294 ili 24 Jarca.
Znaci ja racunam znake od Ovna, Bika i. t. d.,
Pogrešno računate.
a po Vasemu je racunata arit. sredina na najkracem rastojanju izmedju planeta, tj od Skorpije do Ovna (kod mene je od Ovna do Skorpije i zato se javlja ta rotacija).
Nije "po mome", to je zvanična i jedina mogućna definicija srednjih tačaka. Pretpostavimo da je vaša Venera na 0 Ovna, a njegova na 2 Ovna. Po vašem, kompozitna Venera bi bila na 1 Vage, što je potpuno besmisleno, jer obe planete su u Ovnu, pa i njihova središnja tačka -- i to ona na kraćem luku, u čemu i jeste poenta -- mora biti tu.

azza
Posts:13
Joined:Sat Mar 17, 2007 9:10 pm

Re: Računanje srednjih tačaka

Post by azza » Sat Mar 24, 2007 8:21 pm

U programu imam posebnu opciju za racunanje komp. horoskopa (Compozite midpoints).
Hvala na objasnjenju, shvatila sam! Sa Interneta sam sinoc skinula Astrolog32 version2.0, medjutim nemam kordinate gradova. Da li moram da skinem i atlas? Vidim da je izuzetno velik fail!

AstroDul
Site Admin
Posts:224
Joined:Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Astrolog 32 i atlas

Post by AstroDul » Sat Mar 24, 2007 10:55 pm

Jeste, atlas je dugacak 26 megabajta. Ako imate ADSL ili kablovsku, nece biti strasno, ali za dial up je podugacko. Onda vas moze spasti neki od programa za prenos fajlova preko Interneta koji ima ugrađenu mogućnost nastavljanja prenosa, kao na primer, DAP (to je takođe besplatan program).

Pogledajte u sledeću poruku

http://astrodule.com/phpBB3/viewtopic.php?p=300#300

postavio sam koordinate gradova u Jugoslaviji, oko 575 većih mesta, zajedno sa uputstvom za izračunavanje letnjeg vremena.

Post Reply