Trudnoca

Proučavanje začeća i trudnoće astrološkim putem.
Post Reply
nina
Posts: 13
Joined: Sun Feb 25, 2007 7:23 pm

Trudnoca

Post by nina » Tue Mar 13, 2007 3:13 pm

Dusane,
Molim vas da mi pokusate odgovoriti na sledece pitanje

Obzirom da se za sam cin trudnoce gleda kraj 8 i pocetak 9 kuce(a vi me ispravite ako nije tako) sta bi znacio Juzni mesecev cvor na tom mestu u ovnu.
Cula sam da juzni mesecev cvor oznacava gubitke , pa me nekako ta simbolika uplasila :roll: jer se meni nalazi u natalnoj karti bas na samom kraju 8 kuce?

Hvala
http://img100.imageshack.us/my.php?image=natalnavs4.png

AstroDul
Site Admin
Posts: 224
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Molim za natalne podatke

Post by AstroDul » Tue Mar 13, 2007 6:01 pm

Molim vas da mi pošaljete svoje natalne podatke, da bih mogao da napravim horoskop.

Inače, jeste li vi sada trudni pa se plašite konkretno, ili je u pitanju čisto teorijski interes?

nina
Posts: 13
Joined: Sun Feb 25, 2007 7:23 pm

Re: Molim za natalne podatke

Post by nina » Tue Mar 13, 2007 6:41 pm

AstroDul wrote:Molim vas da mi pošaljete svoje natalne podatke, da bih mogao da napravim horoskop.

Inače, jeste li vi sada trudni pa se plašite konkretno, ili je u pitanju čisto teorijski interes?
Podaci su poslati na PM

AstroDul
Site Admin
Posts: 224
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Trudnoca i Južni Mesečev Čvor

Post by AstroDul » Tue Mar 13, 2007 7:26 pm

Ako može mala ispravka, zovem se Duško, ne Dušan.

Evo natalnog horoskopa:

Image

Zaista, južni čvor je na 17 Ovna, ali bez nekih naročitih konjunkcija i aspekata, uopšte gledano. Niti je to materijalna tačka. Jeste da prenosi "karmu celog sveta" u vaš horoskop, ali ovde se ne vidi kako to utiče na trudnoću.

Unazad nekoliko godina, zahvaljujući radu Svetlane Panjković, počela je da uzima maha ideja da se trudnoća prati kroz 8 kuću, odnosno, kao četvrta od kuće trudnoće o kojoj se radi. Moram priznati da se ja nikad nisam srodio sa tim sistemom, već da "po starinski" gledam početak pete, sedme itd. kuće za respektivne trudnoće. Do sada sam imao mnogo uspeha sa takvim načinom rada, pa prosto nemam razloga da ga menjam. Drugi astrolozi mogu biti naštelovani drugačije, i ja protiv toga nemam ništa!

Možda je još jedna važna razlika u tome što ja 8 kuću tumačim kao kuću hormona, dok drugi za to uzimaju 2 kuću. Po mom sistemu, Saturn u 8 ili u lošem aspektu sa vladaocem 8 kuće, daje usporeno lučenje hormona, hipo funkciju organa i do sada je to uvek bilo tačno. Čak sam nekoliko puta radio horoskope ženama koje su po profesiji bile lekari endokrinolozi, i uvek se sve poklapalo sa njihovim realnim stanjem.

Nemam ništa protiv da se 2 kuća tumači kao kuća onoga što krv nosi, ali to se onda ne odnosi na žlezde sa unutrašnjim lučenjem.

Da se vratimo u ovaj horoskop. Pošto nema planeta ni u petoj ni u sedmoj kući, to ispada da vi u svom horoskopu nemate dovoljno snage da iznesete te trudnoće. Ako vaš partner svojim planetama "povoljno poremeti" vaše natalne planete, biće i trudnoće i dece, no ako ne, ili se morate lečiti, ili će trudnoće propadati, ako ih u opšte i bude.

Tokom 2008 i 2009, tr Jupiter će prolaziti preko vaše pete kuće i to je prilično povoljno, ali u natalu, Mars, vladalac 8 kuće, kuće hormona, je u kvadratu sa Merkurom, svojim vladaocem, pa ako se ne obrati posebna pažnja, hormona će biti sve manje što trudnoća više odmiče. Tr Uran će kvadrirati tog Marsa do 10 januara 2009, tako da je to realna opasnost po trudnoću, osim ako se, naravno, to sve ne predvidi astrološki i ne počnu uzimati odgovarajući homeopatski, biljni i cvetni lekovi, koji bi poništavali tranzitne uticaje a ostavili trudnoću da se razvija kako treba.

nina
Posts: 13
Joined: Sun Feb 25, 2007 7:23 pm

Post by nina » Tue Mar 13, 2007 11:11 pm

Dusko , oprostite sto sam vas pogresno oslovljava, evo gresku momentalno ispravljam.
Moram da vam kazem da ovo nije moja natalna karta koju ste predstavili sem ako nije u pitanju neka vrsta solarne ili progresivne u sta se ne razumem,pa molim da mi javite

U svakom slucaju hvala

AstroDul
Site Admin
Posts: 224
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Ispravljena natalna karta i tumačenje

Post by AstroDul » Wed Mar 14, 2007 6:07 am

Evo ispravljene natalne karte:

Image

Izvinjavam se zbog greške!

Kao što sam rekao u prethodnoj poruci, čvorovi su nematerijalne tačke i ako nema konjunkcija ili nekih drugih loših aspekata sa njima, verovatno neće delovati razorno. U vašem slučaju, Severni čvor ima konjunkciju sa Plutonom, ali Južni nema, tako da se ne bih preterano bojao za trudnoću.

Što se tiče trudnoće, tokom 2008-me, Jupiter će tranzitirati petom kućom a Saturn će iz Device praviti trigon i to je povoljno, odnosno, indukovaće u vama želju za rađanjem. Nepovoljno je to što će Saturn ići preko natalnog Meseca, što će odložiti dešavanja za godinu ili dve. No, možda će baš taj tranzit delovati otrežnjavajuće na natalnu opoziciju Venere i Neptuna, možda baš tokom 2008 shvatite da treba da se udate za čoveka od krvi i mesa a ne za neko idealno, bestelesno biće. Opozicija Venere i Neptuna zna da ostavi bez seksualnih odnosa tokom dužeg vremena, i protiv toga se treba boriti.

nina
Posts: 13
Joined: Sun Feb 25, 2007 7:23 pm

Post by nina » Wed Mar 14, 2007 10:38 am

Dusko, hvala vam puno , ovo zaista deluje ohrabrujuce za mene.
Jedva cekam taj trenutak kada cu se prestati sa idealizacijom ,to je istina.
Posto isuvise "biram" ona simbolika opozicije Venere i Neptuna ima u potpunosti smisla.

Veliki pozdrav

Post Reply