Deca

Proučavanje začeća i trudnoće astrološkim putem.
Post Reply
natalija
Posts:4
Joined:Wed Mar 28, 2007 7:29 pm
Deca

Post by natalija » Wed Mar 28, 2007 7:36 pm

Rođena sam 02.05.1980. god u 19:10pm u Kruševcu, Muž je rođen (živimo nevenčani) 22.11.1982. u 9:50 am u Kruševcu.

Imala sam jednu intervenciju hirušku na materici, zatim laparoskopiju i otpušenje jajovoda. Sada su jajovodi uredni išla sam na kontrole, hormoni uredni... Muževi rezultati uredni.

Po mom solaru sam mislila da možda mesec u raku u petoj kući kazuje da ove godine može biti potomstva. Da li sam u pravu. Inače 2 godine se borimo sa sterilitetom.

Hvala unapred

AstroDul
Site Admin
Posts:224
Joined:Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Trudnoća ove godine?

Post by AstroDul » Fri Mar 30, 2007 4:18 pm

Natalijin natalni horoskop je

Image

Mesec je na 10 Strelca, a ovogodišnji tranzit Jupitera po Strelcu podgreva ideju o trudnoći do maksimuma. Dosadašnji tr kvadrati Urana iz Riba na nat Mesec nisu omogućavali normalnu trudnoću, ali ti kvadratu su prošli, tako da se sve može rešavati mirnije.

Natalni Mesec je izolovan, praktično bez aspekata, i to otežava rad polnih organa. Od 2000. godine nad Mesecom su bili tranziti Plutona i, opozitno, Saturna iz Blizanaca, što bi bio verovatni uzrok problema sa sterilitetom do sada. Tim operacijama su sigurno doprineli kvadrati progresivnog Marsa i Jupitera iz prve dekade Device, koji se nisu još sasvim završili. (Progresivni horoskop ovde nije prikazan.)

Pošto Mesec nema aspekte, zavisiće u vašem horoskopu od tranzita i događaja sa vladaocem, ovde je to Jupiter. Natalni Jupiter na 0 Device je u izgonu, a u konjunkciji sa Marsom na 29 Lava, i u kvadratu sa Uranom sa 24 Škorpije. Pošto Mars upravlja trudnoćom preko pete kuće, taj kvadrat sa Uranom daje predispozicije za nagle promene u trudnoći, koje se obično završavaju pobačajem ili abortusom. Jedan način da se iskoristi nemir koji Uran donosi je upravo nevenčani brak, što se ovde može čak uzeti kao preduslov da prva trudnoća uspe.

Na svu sreću, ostali aspekti Marsa su veoma povoljni, tako da do trudnoće može doći i iz ljubavi, u braku (zbog Urana, nevenčanom).

Vi se plašite lošeg položaja natalne Venere. Ona zaista loše stoji na 24 Blizanaca, u opoziciji sa Neptunom na 19 Strelca, u osmoj kući. Vaš glavni problem je fobija od trudnoće, i strah da ćete u toj trudnoći umreti. Isto tako, da će se trudnoća naglo završiti pobačajem zato što ste uzimali neke lekove a da niste znali da ste trudni. Međutim, Venera i Merkur su ovde u uzajamnoj recepciji, tako da je ova Venera mnogo jača i otpornija nego inače.

Tranzitni Saturn će do početka septembra 2007, dok ne pređe u Devicu, ometati trudnoću, zbog približavanja natalnom Marsu.

Pogodni dani za oplođenje (ne mešati ih sa plodnim danima!) su 2 do 4 dana posle punog meseca.

Horoskop njenog muža je

Image

Na ovom horoskopu se nećemo zadržavati, jer su mu nalazi uredni.

Kompozitni horoskop je

Image

Tek u ovom horoskopu se vidi pravi problem. Mesec je na 11 Jarca, u kvadratu sa Saturnom na 9 i Jupiterom na 11 Vage. To je prilično loše, jer Saturn (plus Jupiter), slabi kompozitni Mesec, što znači da bi se na trudnoću moglo čekati i desetak godina zajedničkog života. Povoljni su ostali aspekti, sektil Mars i trigon Venera, što znači da je trudnoća ipak mogućna (teoretski, dve uspešne trudnoće).

Pošto će Jupiter 2008. godine ići preko kompozitnog Meseca, to bi bila bolja šansa za rađanje nego ove godine, naravno, sa muškarcem za koga je napravljen kompozitni horoskop. Te godine će i vladalac kom. Meseca, Saturn biti u trigonu sa Jarcem, iz Device, što bi dalo dugotrajni uspeh.

Tačno je da u je u godišnjem horoskopu za 2006. Mars sa Mesecom u petoj kući u Raku, što teoretski daje predispozicije za trudnoću, ali da bi se to desilo, potrebni su i tranzitni aspekti, kojih neće biti do kraja važenja tog horoskopa.

Solarni Mesec iz Raka je u opoziciji sa kompozitnim, pa nije verovatno da će to sve zajedno dati trudnoću (ako solarne položaje tumačimo kao jednogodišnje tranzite).

PRIMEDBA TEHNIČKE PRIRODE
Inače, u ovom kompozitnom horoskopu se vidi jedan od poznatih tehničkih problema kada se radi o kompozitnim horoskopima, a to je da je položaj Venere ucrtan u Devici, a zapravo bi morala biti na onoj strani na kojoj je Sunce, dakle, u Ribama. To ne smeta previše tumačenju, ali se ipak mora notirati.
Last edited by AstroDul on Fri Mar 30, 2007 6:50 pm, edited 1 time in total.

natalija
Posts:4
Joined:Wed Mar 28, 2007 7:29 pm

Post by natalija » Fri Mar 30, 2007 5:00 pm

Poštovani, hvala vam na kartama, ali meni treba i savet jer sam ja početnik u astrologiji i iz hobija sam tek počela da učim osnovne pojmove.

Ne interesuje me samo da li će biti ove godine trudnoća, već da li će je biti uopšte sa obzirom na moju veneru u 8.

Po vašim odgovorima vidim da ste jako iskusni u ovome zato mi je i vaš odgovor jako dragocen. Hvala vam unapred na odgovoru.

AstroDul
Site Admin
Posts:224
Joined:Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Izvinjavam se...

Post by AstroDul » Fri Mar 30, 2007 6:04 pm

Izvinite što sad vidite samo karte, upravo sam u procesu pisanja vašeg tumačenja a karte sam postavio iz čisto tehničkih razloga. No, pretpostavljam da je trebalo da to tako i napišem, ili da ih uopšte i ne postavljam dok tumačenje ne bude gotovo.

U svakom slučaju, izvinite, naravno da ćete dobiti i tumačenje!

natalija
Posts:4
Joined:Wed Mar 28, 2007 7:29 pm

Hvala

Post by natalija » Fri Mar 30, 2007 6:11 pm

Hvala vam mnogo, ja sam izgleda malo nestrpljiva :lol: , oprostite.

Hvala vam još jednom, Duško. I još nešto, divim vam se kako sve te simbole i stvarčice o horoskopu popamtite, kad počnem da čitam ova planeta sa onom u konjukciji, retrogradno, kao da sam ušla u nepoznat svet i da se priča nepoznatim jezikom. Jednostavno kapiram da se astrologija bukvalno, ali bukvalno mora detaljno studirati da bi se moglo pričati o njoj.

Jednostavno rečeno: SVAKA VAM ČAST NA ZNANJU I VOLJI

natalija
Posts:4
Joined:Wed Mar 28, 2007 7:29 pm

Post by natalija » Fri Mar 30, 2007 7:12 pm

Opet hvala, postoji nada. Sutra vam se javljam sa još nekim pitanjem ukoliko ga bude s obzirom da ste mi stvarno jasno izneli stanje. HVALA PUUUUUNOOOOO :wink:

Post Reply