UÄŤlanite se ovde novosti iz astrologije

Medicinska astrologija tekst

Na ovom sajtu mozete dobiti profesionalni astroloski odgovor na sva vasa pitanja. Pogledajte cene i usluge, kao i nacine placanja. a zatim preko kontakt strane postavite svoje pitanje.

Obavezno pogledati i video priloge o medicinskoj astrologiji, kao i subforum Medicinska astrologija. Videčete tamo tumačenja za rak, bolesti srca i krvnih sudova, jetru, epilepsiju, neplodnost muškaraca i žena, bračni sterilitet, začeće i trudnoću itd.

Definicija
Znakovi

Stepeni horoskopa u astromedicini

Planete, asteroidi i uranske planete

Kuce u astromedicini
Aspekti planeta
Sredisnje tacke planeta
Medicinski aforizmi

Dijagnosticiranje bolesti na osnovu natalnog horoskopa

Dijagnosticiranje bolesti na osnovu tranzita, progresija, godisnjih i uporednih horoskopa
Pomocne metode u medicinskoj astrologiji
Mesto medicinske astrologije u lecenju

Definicija medicinske astrologije

Medicinska astrologija je grana astrologije koja se bavi zdravljem i bolestima klijenta kome se radi horoskop. Kod astrologa se obicno dolazi u casovima velikih životnih prekretnica, kao sto je "Da li da promenim posao", "Sta ce biti sa sudskim procesom moga oca" i sl. Kod medicinskog astrologa se dolazi kada je bolest vec odmakla, cesto se vec dogodila neka operacija, klijent ima podužu istoriju odnosa sa lekarima... Uobicajena pitanja upucena medicinskom astrologu su: "Da li da idem na operaciju?", "Da li mora operacija?", "Zasto nemamo dece?", "Da li imam rak?", "Da li ce proci rak ove godine?" itd. Ako se ustanovi da se dogadaji iz istorije bolesti poklapaju sa odredenim astroloskim konfiguracijama, onda možemo naci uzrok bolesti, prognozu toka i trajanja bolesti, eventualno odrediti terapiju itd. Postoji i suprotna situacija, da klijent dode radi obicnih stvari, a da medicinski astrolog u horoskopu vidi opasnost daleko pre nego bi se bolest manifestovala i materijalizovala.

Od saveta medicinskog astrologa se mnogo ocekuje. Da li ce biti operacije ili nece, da li ce se ici na hemoterapiju ili nece, na radio-terapiju ili ne. "U sredu imam zakazano zracenje, da idem ili ne?", "Doktor je preporucio da mi izvade besiku kako bi sprecio dalje sirenje raka, da li da to uradim ili ne?" Medicinska astrologija je najsurovija grana astrologije. Ako ne možete da podnesete susret sa teskim, terminalnim patologijama, ako ne želite da preuzmete odgovornost za posledice svojih saveta -- bolje je da se ovim ne bavite. Ako niste lekar po profesiji, moracete da se dobro pripremite i obrazujete citanjem obimne medicinske literature, kroz konsultacije sa nekim ko jeste lekar, skupljanjem informacija sa Interneta, ucestvovanjem na grupama itd.

Problemi lecenja se drasticno razlikuju od onoga sto radi astrolog tokom seanse sa klijentom. Astrolozi daju savete, a klijenti to prihvataju kao savete za promenu nacina života. Neki put ce medicinski astrolog biti sasvim konkretan i predložice nosenje odredenih kristala, boja, aromaterapiju, upotrebu homeopatskih lekova i dr. Sve to i dalje ostaje na nivou informacije, jer se profesije medicinskog astrologa i lekara ne smeju mesati. Medicinski astrolog ne leci, klijent nije i pacijent, osim ako medicinski astrolog nije i lekar, ili eventualno homeopata; niti je medicinski astrolog iscelitelj: on samo daje visokokvalifikovanu prognozu losih uticaja koji su se vec ispoljili kao bolest pa ce se -- ako se ne preduzmu nikakve mere -- i dalje ispoljavati kao bolest, sa eventualnim sve težim posledicama.

Medicinski astrolog poseže za svim astroloskim tehnikama i metodima iz kojih se nesto može dokuciti o prirodi bolesti. On mora, pre svega, biti kompetentan astrolog, poznavati siroku lepezu astroloskih tehnika i primenjivati ih na dobrobit klijenata i njihovog zdravlja. Posto daje savete o lecenju ali sam ne leci, trebalo bi i da je povezan sa lekarima i isceliteljima, da zna njihove horoskope i da analizom uporednih horoskopa odluci koga bi pacijent dalje trebalo da vidi. Slicno se može odredivati i vrsta terapije npr. homeopatija, Bahove cvetne kapi, vibropatija, masaža, standardna medicina itd.

Znakovi

Znakovi predstavljaju dvanaest velikih sistema u telu coveka, pocev od Ovna koji simbolise glavu, do Riba, koje simbolisu stopala. Znaci u kojima se nalaze planete, bilo na rodenju bilo na neki drugi nacin, bice vidno istaknuti tokom života, i verovatni su izvori bolesti. Za svaki znak vezuje se posebna tkivna so. To su gradivne supstance za ljudsko telo, supstance cijom se kombinacijom izgraduju tkiva, organi, sistemi organa i, konacno, celo telo. Upotrebom tih soli pojedinacno ili u kombinaciji, u materijalnim ili u homeopatskim dozama može se bitno poboljsati zdravlje. Sasvim slicno, za svaki znak se vezuje odredeni tip ishrane. Medicinski astrolog ce kvalifikovano dati savete u vezi ishrane, i samim tim znacajno poboljsati zdravlje klijenta.

Stepeni horoskopa u astromedicini

Svaki znak ima trideset stepeni, a empirijskim istraživanjima se doslo do zakljucka da svaki stepen upravlja jednim delom tela. Planeta na tom stepenu daje predispoziciju za bolest -- stepen kazuje koji deo tela je u pitanju, planeta kazuje kakva bolest je u pitanju. Slicno, mogu se povezivati i sredisnje tacke i stepeni.

Planete, asteroidi i uranske planete u astromedicini

Planete su izvori energije u horoskopu, a svaka ima karakteristicno znacenje. Na primer, priroda Marsa je vatrena, on pali vatre u organizmu (sto daje temperaturu) i time ga prociscava. Neptun predstavlja medicini poznate bakterije, Pluton -- nepoznate itd. Slican efekat imaju asteroidi, pogotovu oni veci -- Ceres, Juno i sl. U medicinskoj astrologiji se sa velikim uspehom koriste i uranske planete, odnosno uranska astrologija, koja se bavi sa osam "uranskih" planeta. To su planete koje do sada nisu astronomski opažene, ali se njihovo dejstvo itekako oseca u horoskopu. Neke od tih planeta imaju izrazito medicinsko znacenje, pa se pomocu njih uspeh u astroloskoj dijagnostici povecava i do 90%.

Kuce u astromedicini

Od dvanaest kuca kojima se bavi obicna astrologija, u medicinskoj astrologiji se posebno bavimo sa sledecih pet:

prva kuca je telo,

sesta kuca -- bolesti,

osma kuca -- podrska drugih, seks, smrt, karma,

dvanaesta kuca -- bolnicko lecenje i izolacija,

cetvrta kuca -- kuca naslednih i genetskih bolesti.

Medutim, svaka kuca ima uže medicinsko znacenje:

prva -- svest, povrede mozga, moždani tumori itd.;

druga -- krv, elektroliti, hormoni, unosenje hrane, hipofiza, dijabetes;

treca -- pluca;

cetvrta -- ishrana, unosenje hrane, majka itd.;

peta -- srce, infarkt miokarda;

sesta -- bolesti, genetske smetnje;

sedma -- smrt prvo mozga pa onda ostatka tela;

osma -- izbacivanje preradenih supstanci, bubrezi, hipofiza, nadbubrežna žlezda, endokrine žlezde;

deveta -- gornji deo mozga, cerebralna hemisfera, Jupiter vlada levom, Neptun desnom hemisferom;

deseta -- opsta slika organizma, metabolizam;

jedanaesta -- cirkulacija, hemoragije;

dvanaesta -- autoimune bolesti, timus, imunitet generalno, jetra.

Vladalac kuce je glavni pokazatelj dogadaja u kuci, a planete u njoj igraju sporednu ulogu. Na primer, da vidimo od kakvih bolesti ce neko bolovati, pogledali bismo sestu kucu i njenog vladaoca, njegov položaj, aspekte i tranzite. Tek ako bi se nesto znacajno i dugotrajno desavalo sa vladaocem, mogli bismo predvidati postojanje bolesti.

Aspekti planeta

Kako ce se planeta ispoljavati zavisi pre svega od njenog odnosa sa drugim planetama, tj. od uglova koje dve planete zaklapaju sa centrom kruga. Svaki aspekt donosi svoju vrstu bolesti, npr. Sunce i Saturn u kombinaciji usporavaju metabolizam, dok Sunce i Mars podsticu osobu da se trosi i -- shodno tome -- daju sportiste. Posebno je zlocudan aspekt od 150 stepeni (inkonjunkcija) -- ako je on tacan izmedu dve planete u horoskopu, osobu ocekuju najrazlicitije nevolje medicinske prirode. Najlosije efekte proizvode losi aspekti malefika na Mesec. Narocito su losi kvadrati, pa tako kvadrat Saturna na Mesec daje predispoziciju za rak, ali isti efekat mogu imati i kvadrati Neptuna i Plutona na Mesec. I ovde važi da losi aspekti proizvode akciju, tako da se posebna pažnja obraca na lose aspekte, jer donose bolest. Medutim, treba uvek gledati gde su dobri aspekti, jer oni donose olaksanje, a cesto i izlecenje, ponekad u obliku lekova, nekad i u obliku ljudi koji odgovaraju opisu (npr. trigon sa Neptunom -- izlecenje donosi apotekar i sl.).

Sredisnje tacke u astromedicini

Svaka planeta je na aritmetickoj sredini neke druge dve planete, sto se tumaci kao njihova zajednicka konjunkcija. Za svaku sredisnju tacku postoji posebno tumacenje, npr. sredisnja tacka Jupitera i Saturna se odnosi na jetru, a Marsa i Saturna -- na smrt. Sredisnje tacke individualizuju horoskop do maksimuma i bez njih nema efikasne medicinske astrologije. Jos veca preciznost se postiže ako se ukljuce uranske planete i njihove sredisnje tacke, narocito u kombinaciji sa progresivnim horoskopom.

Medicinski aforizmi

Medicinski aforizmi su tipicne konfiguracije za pojedine bolesti. Na primer, Mars na 29 - om stepenu Skorpije u blizini Ascendenta daje predispozi ciju za bronhitis, ali to isto daje i bilo koji kvadrirani malefik u Blizancima, bas kao i Saturn na Ascendentu u dvojnom znaku itd. Medicinski astrolog mora dobro poznavati takve konfiguracije i biti u stanju da ih odmah prepozna u horoskopu. Medutim, klijenti ce vam oprostiti ako u sred seanse izvadite prirucnik i pogledate neku konfiguraciju, samo ako ce im to pomoci da se izlece!

Alternativa je imati racunarski astroloski program koji izracunava takve konfiguracije. Preciznije, bez takvog programa tesko je baviti se medicinskom astrologijom, jer se radi o desetinama i stotinama konfiguracija! Sa druge strane, ne možete se smatrati medicinskim astrologom ako na licu mesta, pred klijentom, ne možete da iskonstruisete konfiguraciju koja odgovara njegovom zdravstvenom problemu. Dakle, cak i ako imate takav program, i dalje morate znati medicinsku astrologiju!

Dijagnosticiranje bolesti na osnovu natalnog horoskopa

Bukvalno u svakom horoskopu ce se pronaci desetak takvih konfiguracija, u nekima i mnogo vise. To ne znaci da ce neko biti bolestan po osnovu svih postojecih konfiguracija, niti da ce istovremeno biti bolestan od svega toga, niti da tokom života mora biti bolestan od svega sto horoskop pokazuje. Svaku konfiguraciju treba shvatiti samo kao predispoziciju za bolest, a da bi se bolest manifestovala, potrebno je da su istovremeno aktivne tri predispozicije. Na primer, ko ima kvadrat Saturna i Meseca natalno, imace prvu predispoziciju za rak. Druga predispozicija može se videti kroz progresivni horoskop, gde Mesec svakih sedam godina ulazi u kvadrat sa Saturnom, a treca može biti u godisnjem horoskopu, u kome može postojati npr. inkonjunkcija Meseca i Saturna. Tek onda ima smisla upozoriti na rak, odnosno, tek ako se neke godine pojavi i treca predispozicija istovremeno sa prve dve, bolest ce se manifestovati.

Ponekad ce se ista predispozicija javiti na osnovu raznih konfiguracija. Na primer, ako postoje kvadrat Urana na Ascendent i kvadrat Plutona na Ascendent, dva puta ce se pojaviti konfiguracija "operacija". Samim tim biva veca verovatnoca da ce se neka operacija desiti tokom života npr. kada Mars pojaca neku od tih konfiguracija, ili se u godisnjem horoskopu zatekne na sredisnjoj tacki Urana i Plutona.

Dijagnosticiranje bolesti na osnovu tranzita, progresija, godisnjih i uporednih horoskopa

Za razliku od obicne astrologije, u kojoj se sve svodi na analizu i sintezu natalnog horoskopa, u medicinskoj astrologiji se rutinski koriste mnoge druge vrste horoskopa. Osnovna ideja je da su potrebne tri konfiguracije da bi se bolest pojavila, a nije bitno u kom horoskopu se koja nalazi. Dugi tranziti losih planeta itekako snažno proizvode bolesti, a srednjerocno gledano, situacija se najbolje vidi iz progresivnog horoskopa. Uvek treba gledati i godisnje horoskope, jer se iz njih vide jaki akcenti koji ne moraju dugo trajati, ali cije posledice se mogu osecati dugo, neki put i do kraja života.

Isto tako, nije svejedno sa kime se živi. Osobe sa kojima se živi prenose svoju energiju i -- neki put lece, a neki put i potpomažu ili pospesuju oboljenje. Isto važi i za zemlju u kojoj se živi.

Pomocne metode u medicinskoj astrologiji

Arapske tacke se formiraju kao zbir dve znacajne tacke od koje se oduzima treca znacajna tacka. Takvih tacaka ima oko 500, a neke se direktno odnose na zdravlje. Najpoznatija je Fortuna, koja objedinjuje uticaje Sunca, Meseca i Ascendenta. Svaka kuca ima nekoliko tacaka npr. sesta kuca ima sledece tacke: tacku neizlecivih bolesti, nesreca i poroka (Ascendent + Mars - Saturn), tacku izlecivih bolesti (Asc + Mars - Merkur), tacku slugu, tacku zarobljenika i pobedenih. Kao sto vidimo, dve su važne za medicinsku astrologiju, a dve ne. Nasuprot tome, sedma kuca ima sesnaest tacaka, osma pet itd.

Cesto se mnogo informacija može dobiti metodama horarne astrologije , u kojoj se pravi horoskop za trenutak postavljanja pitanja o bolesti. Tumacenje horarnih horoskopa se razlikuju od tumacenja natalnih i svih ostalih horoskopa, pa nemojte koristiti ovu tehniku ako nemate takva znanja. Ali, isplati se nauciti horarnu astrologiju, jer omogucava uvid u aktuelnu situaciju, precizno odreduje tok bolesti, eventualne smrtne ishode itd.

Dekumbiturna karta je karta pocetka bolesti. Može se praviti ako se zna tacno kada je bolest pocela. Takode se tumaci se po posebnim pravilima.

Elekciona astrologija pokusava da da odgovor na pitanje kada treba poceti neku akciju. Za potrebe medicinske astrologije, odredivalo bi se kada je najpogodnije da pocne terapija koju smo prepisali, kada lekar treba da ode kod bolesnika i sl.

Mesto medicinske astrologije u lecenju

Moderna medicina zna mnogo o stanju pacijenta u trenutku merenja, a statisticki zna da li je prognoza bolesti dobra ili nije. Ipak, stvarnom buducnoscu pacijenta ona se ne bavi, i uglavnom reaguje kada se nesto lose vec desi. Medicinska astrologija je nedostajuci beocug izmedu snimljenog stanja pacijenta, njegove sadasnje terapije i buduceg razvoja bolesti. Posto se može unapred dati astroloska prognoza toka bolesti, može se unapred nesto i preduzeti da se bolest ublaži ili sto je moguce vise eliminise, tim vise sto se na medicinsku astrologiju prirodno nastavlja astrohomeopatija -- prepisivanje energetskih lekova koji "trose" losu energiju planeta i tako doprinose ozdravljenju. Nadajmo se da ce se upotreba medicinske astrologije i astrohomeopatije siriti i kod nas i u svetu, jer radi se o naukama koje tek dobijaju svoj zamah zahvaljujuci Internetu.

Obavezno pogledati i video priloge o medicinskoj astrologiji, kao i subforum Medicinska astrologija. Videčete tamo tumačenja za rak, bolesti srca i krvnih sudova, jetru, epilepsiju, neplodnost muškaraca i žena, bračni sterilitet, začeće i trudnoću itd.

 


Možete poruciti tumačenje horoskopa uživo preko telefona ili preko Skype-a (besplatan telefon preko Interneta).

Cena je 60 evra ili 7200 dinara za kompletno tumacenje

Obavezno pogledajte i ponudu nedelje!


Obavezna uplata pre isporuke.
U zemlji, placa se preko pošte ili na račun firme, a za inostranstvo, deviznom doznakom ili preko kreditne kartice . Za dogovor možete pozvati na 064/1385043 ili preko kontakt strane na ovom sajtu. Za detalje, pogledajte cene i usluge, odnosno, nacine placanja.
 
O ovom sajtu *** Privatnost *** Kontakt *** Protumaceni horoskopi *** Nacini placanja *** Cene i usluge