Cena medicinskog horoskopa je 60 evra, tel 064/138 50 43,

Kliknite ovde za kontakt sa Duskom Savicem.

Cene i usluge.

Nacini placanja.

 

Sterilitet

 

Opis bolesti Lečenje u homeopatiji Bahove cvetne kapi  

Astrološki preduslovi za rađanje

Planete u petoj kući Astrološki primer za ženski horoskop

Primer za muški sterilitet Homeopatski tretman i lečenje

 

Opis bolesti

Neplodnost (infertilitet) je intimni problem bračnog para. To je težak i ozbiljan medicinski i socijalni problem, jer u oko 50% slučajeva postoje nelečiva oštećenja reproduktivnih organa. Oko 15% bračnih parova u plodnom dobu je sterilno. Muški faktor neplodnosti je uzrok u 45%, ženski u 45%, a u 10% slučajeva, oboje su odgovorni.

Neplodnost kod nekih osoba dovodi do gubitka samopouzdanja, životnih kriza, depresije, ogorčenja i rezignacije. Želja za detetom egzaktno definiše žensko biće, a "dete je ključ za ženu". Infertilne žene su često anksiozne, previše samokritične, depresivne, negativne. Sebe opisuju kao neatraktivne, ignorisane i nevoljene; često pate od psihosomatskih bolesti kao što gastrointestinalni problemi, srčane i cirkulatorne smetnje, glavobolje, ginekološke smetnje i sl. Infertilitet izaziva izuzetan stres, kod jednog ili kod oba partnera. Ljudi bez dece osećaju da su nesposobni, manje vredni i krivi, gube samopoštovanje. Parovi bez dece osećaju da im je nešto uskraćeno. Deca zadovoljavaju po nekoliko potreba roditelja odjednom, a parovi bez dece su lišeni zadovoljstva koje donose nega i briga oko deteta u toku njegovog rasta i razvoja. Deca stabilizuju brak, donose sreću, unose harmoniju, ispunjavaju život radostima i otklanjaju nesporazume, dok brakovi bez dece klize u monotoniju, sukobe i često se raspadaju. U središtu duhovnog života žene je njen osnovni cilj -- da postane majka, i njen ceo organizam je podešen upravo za tu funkciju.

Lečenje steriliteta u homeopatiji

Proces nastanka polnih ćelija i oplođenja je vrlo komplikovan i ima mnogo faktora neplodnosti. Ovde ćemo spomenuti one za koje homeopatija nudi bolji odgovor nego klasična medicina. Na primer, i kod muškarca i kod žene može postojati prevelika kiselost, koja ubija jajnu ćeliju; nedostatak kalcijum sulfata, koji učestvuje u građi opne jajne ćelije; zapaljenje organa; nizak nivo estrogena; slaba sekrecija pituitarne žlezde; mali broj spermatozoida; tenzija i nervoza; defektna tiroidna žlezda, uterus koji se zatvara isuviše sporo i sl. U svakom slučaju treba proveriti menzes (leukoreja!), napraviti spermogram, proveriti bubrege. Ako je sredina previše kisela, dati Nat Phos u potenciji 6X, zajedno sa lekovima kao što su Benzoic Acid, Berberis, Cantharis, Equisetum, Erbium, Ocinum Canum za dreniranje bubrega. Ako postoji sumnja na fibroide u materici, lek je Aurem Mur Nat u potenciji 4X, tri puta dnevno mesec dana. Koristiti sa lekovima Silicea i Hepar Sulphuris za izvlačenje gnoja. Ako postoji zapaljenje, kao minimum, dati Belladonu, ali i Pyrogenium, Kali Phos kao i homeopatske verzije penicilina. Ako postoji neka nepravilnost ciklusa, povratiti ga u normalu lekovima Oopherinum, Pulsatila (za menstruacije koje kasne), Anterior Pituitary (upravlja lučenjem estrogena i progesterona) i Oestrogen (hormon kojeg luče jajnici). Za bilo kakvo krvarenje u polnim organima, mora se dati mijazma Medorrhinum, posle čega se otvara prostor da i ostali lekovi deluju.

Postoje parovi kod kojih je sve u redu, ali -- dece nema. Moguć razlog takvog steriliteta je nedostatak kalcijum sulfata, tj. treba davati lek Calc Sulph u potenciji 6X mesec ili dva. Naime, ako nema dovoljno ove soli, ne formira se opna oko jajne ćelije, tako da se ova dezintegriše dok je još u tubama. Za pripremu materice dobri lekovi su Aletris 30C i Sepia 200C, jer ako materica nije u dobrom stanju, neće moći da zadrži fetus, odnosno, ako se ne zatvori dovoljno brzo, fetus će biti uklonjen tokom sledeće menstruacije. Stalna tenzija kod pacijentkinje se dobro neutrališe  lekovima kao što su Aconitum, Kalium Bromatum i Walnut. Ako se zna konstitucionalni lek pacijentkinje, svakako ga davati kao podlogu svemu ostalom. Posebno, primećeno je da žene tipa Natrium Muriaticum, češće od drugih imaju tumore na polnim organima, zapušene  Falopijeve tube i sl.

Bahove cvetne kapi

Interesantna alternativa su tzv. Bahove cvetne kapi, kojima se regulišu emocionalna stanja. Takvih kapi ima 38, a obično se daju u mešavinama do 5 ili 6 odjednom. Evo kako bi mogla izgledati mešavina za regulisanje emocija dok se čeka na ostajanje u drugom stanju:

Impatiens: lek za nestrpljivost.

Star of Bethlehem: razočarenje, nesreća, trauma i loše vesti.

Gentian: obeshrabrenje.

Gorse: veliko beznađe i očaj. Daje veru i nadu, uprkos fizičkim i mentalnim problemima.

Vervain: mentalna i fizička relaksacija, jer pojedini parovi toliko da žele da začnu dete da preteraju sa seksom.

White Chestnut: odbrana od neželjenih misli i briga.

 

Slično, može se napraviti terapija za neželjeni pobačaj i pored već spomenutih Star of Bethlehem i Gorse, ona glasi ovako:


Walnut: prilagođenje životu bez bebe.

Pine: eliminiše osećaj krivice i vraća realnosti.

Willow: gorčina i samosažaljenje; vraća veru i optimizam i omogućava da se ponovo uživa u životu.

Sweet Chestnut: tuga koja uništava do granice izdržljivosti, sa osećanjem da nema budućnosti. Vraća optimizam i daje osećaj unutrašnje podrške.

Cherry Plum: duboki očaj, kao da će se izgubiti razum, eliminiše histeriju, omogućava da se misli razumom.

Astrološki preduslovi za rađanje

U astrologiji se smatra da su potrebni sledeći preduslovi za začeće:

 

1) 10-20 dana posle redovne menstruacije.

2) Kada je Mesec iznad horizonta.

3) Kada Mesec ili Venera prelaze preko podznaka, Venere ili Meseca u natalnom horoskopu.

4) Kada Mesec formira isti ugao (aspekt) sa Suncem koji je bio u natalnom horoskopu (važi dva dana pre tačnog aspekta i jedan dan posle).

5) Mesec na Ascendentu ili Descendentu žene.

 

U praksi se ispostavlja da se verovatnoća začeća povećava kada se spoje uslovi 1 i 4, tj. da se ta dva ciklusa spoje u nekoj tački. U pojedinim slučajevima, može proći i po nekoliko godina dok se ti uslovi ne steknu i to je, astrološki gledano, najčešći uzrok neplodnosti.

Položaj Meseca u natalnom horoskopu takođe utiče na plodnost. Rak, Ribe i Škorpija se smatraju plodnim znacima, dok se neplodnim generalno smatraju Ovan, Blizanci, Lav, Devica i Vodolija. Naročito je loš položaj Meseca u vazdušnim znacima, jer se smatra da je upravo naglašenost vazduha u natalnoj karti pretpostavka za sterilitet.

Za plodnost uopšte i prvo dete simbol je peta kuća. Za drugo dete je simbol sedma kuća, za treće dete -- deveta kuća itd. U ženskom horoskopu, plodnost se izražava i kroz Veneru. Za sterilitet najvažnije su četvrta, peta i sedma kuća, npr. Mesec ili Venera u nekoj od tih kuća u lošem aspektu sa lošom planetom su praktično garancija za jedan ili više abortusa tokom života. Uran, Pluton ili Mars u petoj kući daju probleme u trudnoći, pa i pobačaje. Loš aspekt Saturna sa Venerom daje neplodnost, ili se rađanje deteta odlaže za po desetak godina. Loši aspekti označavaju težak porođaj, carski rez, teško održavanje trudnoće. U horoskopu žene 8-ma kuća je kraj trudnoće, kao četvrta kuća od pete.

Svaka trudnoća se računa kao jedna kuća, tako da će se za treće dete gledati deveta kuća npr. ako je prva trudnoća završena normalno, a druga abortusom. Peta kuća opisuje sve što je zajedničko za svu decu jedne osobe.

Povoljna podloga za trudnoću može biti i tranzit Jupitera preko Meseca ili preko vladaoce pete kuće.

Uobičajene konfiguracije za neplodnost su:

Venera u sterilnom znaku u kvadratu sa Saturnom ili Neptunom.

Mars u petoj kući u sterilnom znaku u kvadratu sa Jupiterom ili Neptunom.

Vladalac Saturna u Škorpiji na Ascendentu (sporo seme).

Konjunkcija Saturna i Lilit u Škorpiji.

Saturn u Blizancima, Lavu ili Devici u 6-oj, 8-oj ili 12-oj kući u lošim aspektima sa Venerom i/ili Mesecom.

Sunce na Ascendentu u Lavu u kvadratu sa Saturnom iz Škorpije ili Vage.

Planete u petoj kući

Sunce znači da će osoba voleti sport, zabavu i decu. Deta više liči na oca, a ovaj položaj češće daje mušku decu. Žensko dete je vezano za oca. Sunce ovde samo po sebi ne ukazuje na veći broj dece, a ponekad ih uopšte i nema.

Mesec daje nežno, osetljivo dete, vezano za dom i majku; više dece.

Merkur u petoj daje bistru i pričljivu decu. Dobri aspekti pojačavaju, a loši aspekti na Merkur daju brige zbog dece u školi.

Venera u petoj kući detetu daje blagu i nežnu prirodu, a roditeljima sreću kroz decu.

Mars je svojeglavo, nemirno i besno dete, koje će tokom života biti povređivano po glavi, dobijati batine i -- ako postoje povoljni aspekti sa dispozitorom Marsa ili vladaocem pete kuće - verovatno biti sportista.

Jupiter daje uspešnu decu, obrazovanu, dobro vaspitanu i zdravu. Sklona su sportu, a moguć je i život u inostranstvu. Ili će biti više dece ili će postojeća deca biti uspešnija.

Saturn u petoj kući daje do dvoje dece i sa tim se treba pomiriti. Moguća neplodnost, odnosno, teškoće da se održi plod.

Uran je iznenadna trudnoća, neočekivana i u inat nekome, način dokazivanja i sl. Ili će dete biti vanbračno ili će biti začeto van braka (što često svima odgovara, pa postane izgovor za ulaženje u brak!) Uran će istom lakoćom dati neočekivan abortus ili neželjen nasilan prekid trudnoće.

Neptun detetu daje lošu psihu. Ako su aspekti dobri, dete će biti posebno nadareno za duhovni ili ezoterijski rad, ali u slučaju loših aspekata, može biti sklono psihičkim oboljenjima. Dete može da uzima droge ili alkohol, a u lošem aspektu sa Marsom, to mogu biti stvarno teške droge, trovanje ali i davljenje. Neptun u petoj kući može da znači da se poreklo deteta ne zna, ali i da je dete usvojeno.

Pluton u petoj kući može značiti niz loših stvari, npr. otmicu deteta, silovanje i sl. Dobri aspekti Plutona znače da će se dete izvući iz neugodnih situacija.

 

 

Astrološki primer za ženski sterilitet

Ova žena je rođena 25.09.1966 u 20:30, 44:48N, 20:30E. Nema dece, a u braku je više od petnaest godina. Mesec je na 19 Vodolije, u izrazito lošim aspektima. Venera, Uran i Pluton su na 20 i 18 Device, i prave tačnu inkonjukciju na Mesec; Mars je sa 19 Lava u tačnoj opoziciji, a Neptun sa 20 Škorpije je u tačnom kvadratu, tj. on je fokusna tačka T-kvadrata čija osnova je osa Mesec i Mars. Mesec ima dobar aspekt (trigon) samo sa Merkurom, što daje neke nade. Prilikom jednog prolaska Jupitera kroz Vodoliju ostala je trudna, ali se to nije održalo (Uran u petoj kući). Ovaj primer je interesantan i zato što peta kuća sadrži čak pet planeta (Sunce, Merkur, Venera, Uran i Pluton), ali -- dece nema. Saturn sa 25 Riba je u opoziciji sa Suncem, Venerom i Uranom, pa dece može biti ali kao i sve drugo pod uplivom Saturna -- sa velikim odlaganjem. U smislu ženske plodnosti, Saturn znači "kasno", verovatno pred kraj reproduktivnog perioda, npr. oko 38-39 godine, ili još kasnije.

Sa ovako punom petom kućom (deca), šesta i osma kuća postaju još značajnije. Šestom kućom upravljaju Venera i Pluton, a osmom Saturn i Uran i to su planete sa lošim aspektima, što sa Mesecom (plodnost, materica), što međusobno. Cela konfiguracija znači prijemčivost za venerične bolesti. One se u životu ove osobe nisu nikada javno ispoljile, ali pošto je Mesec u kvadratu sa Neptunom, možda se radi o neprimetnim, ali -- u smislu steriliteta -- itekako prisutnim infekcijama.

Astrohomeopatska dijagnoza i lečenje

Jaka inkonjunkcija Meseca i Plutona daje predispoziciju za zapušene jajovode. Lek je Belladona, ali u vrlo visokim potencijama.

Tačan kvadrat Meseca i Neptuna daje rivalitet sa majkom, što se na fiziološkom nivou vidi tako što psiha "zabranjuje" telu da rodi. Lek je obično Pulsatilla, ali i Psorinum (mijazma).

Konjunkcija Plutona i Venere je podloga za tumore. Lek može biti Thuja, a u slučaju akutnom krvavljenja prvo Medorrhinum (mijazma). Ostali često korišćeni lekovi za tumore materice su Aurum Mur Nat, Lilium Tigrinum i Platinum.

Inkonjunkcija Meseca i Urana je genetska odbrana od naslednog sifilisa, a lek je Syphillinum (mijazma)

Opozicija Urana i Saturna daje i četvrtu mijazmu, Tubercullinum. Dakle, osoba ima u natalnoj karti podlogu za sve četiri mijazme, što bi trebalo uzeti u obzir u lečenju bilo koje vrste.

Jupiter će ući u petu kuću 10-og novembra 2003-će godine, i biće u njoj do početka oktobra 2005-te. To je realna šansa i klasičan astrološki priznak roditeljstva. U međuvremenu, trebalo bi eliminisati pritisak Saturna iz Riba, npr. uzimanjem lekova Arsenicum Album, Cuprum Arsenicosum i sl.

 

 

Primer za muški sterilitet

Dok su u ženskom horoskopu Mesec i Venera najvažnije planete za rađanje, u muškom su to Mars i Sunce. Spermatozoidima upravlja Sunce, a seksualnom energijom Mars, tako da se njihov odnos, kao i njihova središnja tačka, SO/MA odnose na rasplodnu moć muškarca. U natalnom horoskopu muškarca rođenog 02.03.1971, 01:50, 45:56N 19:09E te dve planete nisu ni u kakvom aspektu, pa je od interesa samo središnja tačka. Ona se nalazi na 2 stepena i 13 sekundi svih fiksnih znakova, kao i na 17 stepeni i 13 sekundi svih promenljivih znakova. U Blizancima, ova tačka pada u kuću braka, pa se manifestuje kao neplodnost po ulasku u brak. Tranziti na ovu tačku, kao i na njoj suprotnu u Strelcu, su 2001-ve bili veoma jaki: Pluton i retrogradni Mars u Strelcu, naspram Saturna u Blizancima, pa deo problema potiče iz tog perioda. Sredinom marta 2002-ge je Pluton na 17-om stepenu Strelca, a Sunce, Mesec i Saturn će biti u konjunkciji na 17-om stepenu Blizanaca oko 10-og juna 2002. Tog kritičnog datuma mladi Mesec će baciti novo svetlo na problem.

U progresivnom horoskopu, situacija je mnogo gora. Uran je na 11-om stepenu Vage, Sunce na 11-om stepenu Ovna (u tačnoj su opoziciji), Mars je na 12-om stepenu Jarca, u dvanaestoj kući. Zajedno, čine vrlo jak T-kvadrat, sa Marsom kao fokusnom tačkom. To znači da se Marsu oduzima snaga koju normalno ima, jer je rastrzan između želje da se nešto radi (kvadrat sa Suncem) i želje da to bude odmah (kvadrat sa Uranom). Sve zajedno, to je slika velike mentalne napetosti (Sunce opozicija Uran), koja prouzrokuje opadanje polne moći.

Od ostalih središnjih tačaka koje se tiču plodnosti, u natalnom horoskopu je aktivna još i središnja tačka Venere i Saturna, na kojoj je Mars. Ta tačka je na 7 stepeni i 30 minuta fiksnih znakova i na 22 stepena i 30 minuta promenljivih znakova. Mars na toj središnjoj tački daje slabu rasplodnu moć. Da stvar bude gora, u progresivnom horoskopu se tačke SA/VE i SO/MA preklapaju, a Sunce, Uran i Mars su direktno na njima. Ovakva situacija u svom najoštrijem vidu će trajati do proleća 2003-će, a zatim će Sunce polako ali sigurno izlaziti iz navedenog T-kvadrata, tenzija će opadati a rasplodna moć će se (uz verovatno lečenje) polako vraćati. Međutim, Saturn daje bolesti sa hroničnim posledicama, a Pluton udružen sa Marsom (sredina 2001-ve godine) daje zamenu delova tela protezama ili nekim drugim pomagalima, pa su neophodni pregled i lečenje kod lekara specijaliste -- urologa i drugih (spermogram, testosteron, provera svih žlezda koje utiču na proizvodnju polnih hormona, da li je prostata uvećana itd.)

 

Homeopatski lekovi i tretman

Homeopatski lekovi za proizvodnju polnih hormona su u ovom slučaju Psorinum, Pulsatilla i Calcarea Carbonica. Njihova uloga je na psihičkom nivou, a indirektno će omogućiti proizvodnju muških polnih hormona, koja je sada smanjena za preko 70%. Aktivna je gonoroična mijazma (mijazma je "podloga" za grupu bolesti), pa lečenje svakako treba početi lekom Medorrhinum 1M. Treba piti vitamin E, hiljadu jedinica dnevno jedan mesec, smanjiti na 500 jedinica dnevno sledeća dva meseca, ili uzeti homeopatski vitamin E. Još uzimati i lekove Calc Phos 200C i Nat Phos 200C. Delovati na prednji režanj hipofize, odnosno, uspostaviti hormonski balans u celom telu, što je ovde od suštinske važnosti.  Dati kombinaciju svih tkivnih soli, mesecima. Dijeta treba da bude sedam dana samo voće i sokovi, zatim prelazak na "savršenu" dijetu -- bareno ili presno povrće, izbaciti meso, ubaciti puno žitarica kao što su ječam, raž, sve zeleno što raste na zemlji, voće, sve vrste svežeg povrća. Ne preporučuje se makrobiotička ishrana. Polne odnose svesti na minimum dok se ne poveća broj spermatozoida. Sve to sprovoditi pod nadzodom stručnog lekara i/ili homeopate!