Cena medicinskog horoskopa je 60 evra, tel 064/138 50 43,

Kliknite ovde za kontakt sa Duskom Savicem.

Cene i usluge.

Nacini placanja.

Miom materice

Opis bolesti Lečenje u ortodoksnoj medicini Lečenje u homeopatiji

Ginekološke bolesti u astrologiji Astrološki primer Astrohomeopatska dijagnoza i lečenje

Opis bolesti

Fibromiomi materice su čvrsti tumori glatke muskulature i vezivnih vlakana materice. To su najčešći tumori ženskih polnih organa. Predstavljaju 95% svih benignih tumora materice. Miomi materice se obično otkrivaju kod žena u doba polne zrelosti, između 35-te i 55-te godine života. Kada se jave, oni obično rastu i napreduju sve do menopauze, a u klimakterijumu i senijumu, najčešće dolazi do njihove spontane regresije i atrofije. Fibromiomi retko nastaju pojedinačno, a daleko češće su istovremeno dva ili više. Mogu se zadržati u samom zidu materice i nazivaju se intramuralni, posle njih po učestalosti dolaze fibromiomi koji se razvijaju prema duplji male karlice, subserozni, a najređi miomi su submukozne lokalizacije.

Najveći broj mioma materice u početku svog razvoja protiče bez ikakvih simptoma. Simptomi se obično javljaju tek kad miom dostigne izvesnu veličinu i vrši pritisak na susedne organe -- u prvom redu, na mokraćnu bešiku, uretru i rektum. To su najpre osećaj punoće u donjem delu trbuha, učestano mokrenje, tegobe pri mokrenju, opstipacija, bol u krstima. Česti simptomi mioma materice su i neuredna, aciklična krvavljenja, sekundarna anemija, sterilitet, spontani pobačaji ili, pak, ako se trudnoća iznese do kraja, u porođaju mogu nastati različite komplikacije, kao što su primarno slabe porođajne kontrakcije, produženo doba širenja, nepravilnosti u doba istiskivanja posteljice i atonično krvavljenje posle porođaja.

Lečenje u ortodoksnoj medicini

Bolesnice sa miomima na materici treba lečiti tek kada se ustanovi da miomi izazivaju izvesne tegobe kod njih. Ukoliko miomi ne izazivaju simptome, bolesnice treba redovno povremeno pregledavati i kontrolisati ponašanje mioma. Sve dok miomi miruju ne preduzima se nikakvo lečenje, a u svakom drugom slučaju, lečenje mioma materice je operativno. Kod mladih žena nastoji se da se operativnim putem odstrane samo miomi, a kada to nije moguće, ili kod starijih žena gde to nije potrebno, jer ne žele ili ne mogu više da rađaju, vrši se histerektomija.

Lečenje u homeopatiji

U homeopatiji se miom materice leči. Iskustva su pozitivna i mnogo žena je, lečeći se homeopatski, izbeglo ono najgore -- histerektomiju, tj. hirurško odstranjivanje materice, prerani uvod u klimakterijum, hormonske promene do kraja života itd.

Ginekološke bolesti u astrologiji

Znak Škorpije vlada sekretivnim sistemima, polnim organima, bešikom, generativnim organima, genitalijama, jajnicima, prostatom, hemoroidima, mokraćnom bešikom, hernijom, fistulama, skrofulama, leukorejom (belo pranje), veneričnim infekcijama, tumorom, bruhom, prijapizmom, seksualnom neurastenijom, abortusom, rakom prostate ili uterusa, groznicom, malarijom, čirevima, zarazama krvi i sl. Sekundarno, vlada nosnom kosti, kritičnom temperaturom, očima, gušom, anemijom, ušima, neplodnošću, aftama, bubrezima, manijom, mozgom, ranama od nesretnih slučajeva. Sva ova značenja će se ispoljiti kao bolest u šestoj, osmoj i dvanaestoj kući. Značenja planeta i tačaka u Škorpiji su:

Ascendent -- fistule, infekcije, piće, venerične bolesti, srce, polni organi.

Sunce -- sekretorni sistem, prostata, bešika, menstruacija.

Mesec -- genitalije, testisi, mokraćovod, bešika, menstruacija, rak. U ženskom horoskopu, Mesec označava matericu. Na trećem stepenu Škorpije je u padu, tako da nema snagu i lako provodi loše uticaje. Daje bolesti genitalija i kod muškaraca i kod žena. Sa Saturnom u Škorpiji koji je u lošem aspektu sa Neptunom, daje venerične bolesti, a isto važi i ako je Neptun u Škorpiji u lošem aspektu sa Saturnom -- u oba slučaja, ne mora postojati tačna konjunkcija Meseca, dovoljno je što je u znaku svog pada. Mesec u Škorpiji je i dobra podloga za infekcije genitalija. Konjunkcija sa Saturnom daje kamen u mokraćovodu, a u poznijim godinama to je i podloga za rak grlića materice. 

Merkur -- nervi, cinična narav, neuralgije, bešika, genitalne smetnje. Svadljivost, zajedljivost, unutrašnja napetost, a ako druge planete loše aspektuju Merkur u kućama bolesti, rezultat će biti  genitalne smetnje psihosomatskog porekla.

Venera -- vene, jajnici, vagina, katar, deblji vodovi tečnosti, lažna trudnoća. U Škorpiji, Venera je u detrimentu. U lošim aspektima sa Marsom, pogotovu u opoziciji i kvadratu, daje bolesti genitalija. Loš aspekt sa Neptunom daje hemoroide, infekcije i venerične bolesti, naročito ako je Venera u osmoj kući. Druge bolesti su zapaljenje mokraćne bešike, kamen u njoj i sl. Konjunkcija sa Marsom daje upale, naročito u osmoj kući, i to znatno češće kod žena nego kod muškaraca (infekcija uglavnom dolazi odozdo, tj. od spolja). Konjunkcija Venere i Saturna u Škorpiji u dvanaestoj kući daje kamen u mokraćnoj bešici, a isto, mada slabije, to deluje i u prvoj, četvrtoj, šestoj i osmoj kući. I loš aspekat Venere u dvanaestoj kući u Škorpiji i Saturna daje kamen u mokraćnoj bešici.

Mars -- unutrašnje upale, fistule, venerične bolesti, hemoroidi, virusi, tuberkuloza, rak, rane, guba, kila, čir, crveni vetar, šarlah, padavica, trovanje, ujed životinja (posebno paukovi i insekti). Mars je u Škorpiji u domicilu, tj. vlada tim znakom (zajedno sa Plutonom). U dobrim aspektima, daje fantastičnu moć regeneracije, npr, dobar aspekt sa Suncem pojačava vitalnost, snagu i energiju. Loš aspekt sa Suncem daje groznicu i druge akutne bolesti, loš aspekt sa Mesecom vodi u česte povrede, a aflikcija sa Merkurom opterećuje nervni sistem i prouzrokuje razdražljivost, svađe, tenzije i sl. što može izazvati razna psihosomatska oboljenja. Kod žena, loš aspekt Marsa dovodi do zapaljenja jajnika, pa i veneričnih bolesti, naročito ako je Mars u Škorpiji u šestoj, osmoj ili dvanaestoj kući. Aflikcija sa Jupiterom je potencijal za akutno zapaljenje jetre. Kao i uvek, najgori su loši aspekti sa Saturnom: konjunkcija daje hronično zapaljenje mokraćne bešike kod muškaraca, odnosno hronično zapaljenje jajnika kod žena. Aflikcija Marsa i Urana je histerija, a sa Neptunom -- virusne infekcije, hemoroidi, akutno zapaljenje mokraćne bešike. Mars kvadrat Pluton je podloga za AIDS, ako je Mars u šestoj, osmoj ili dvanaestoj kući, a u Škorpiji su još Sunce ili Ascendent.

Jupiter -- urin, previše kiselo, nadutost u mokraćnim kanalima i genitalijama. Osim već spomenutih bolesti, ističe se konfiguracija Mars u konjunkciji sa Jupiterom u Škorpiji, u kvadratu ili opoziciji sa Mesecom, što daje akutno zapaljenje jetre. Ako se tu umeša i žutica, može dovesti do ciroze jetre, odnosno, hroničnog zapaljenja jetre. Mars u dvanaestoj kući u kvadratu sa Jupiterom pokazuje da je ciroza jetre posledica ranijeg akutnog zapaljenja.

Saturn -- zastoj urina, kamen u bešici, fistule, hemoroidi, giht, genitalije, voda u mozgu, zastoj u nosu, neplodnost, tumor, petrifikacije. Saturn u Biku u opoziciji sa Marsom u Škorpiji u osmoj kući je podloga za sifilis, ali i za razne druge polne i venerične bolesti. Konjunkcija Saturna i Venere u Škorpiji stvara kamen u mokraćnoj bešici, a isto tako i loši aspekti ove dve planete kada je Saturn u prvoj, šestoj, osmoj ili dvanaestoj kući. Ženama Saturn u Škorpiji daje hronično zapaljenje jajnika (npr. ako je u šestoj ili dvanaestoj kući, u lošim aspektima sa Venerom ili Neptunom). Konjunkcija Meseca i Saturna je neplodnost, ali i rak na materici, ako Mesec opada. Konstelacije za rak materice su: Saturn na ascendentu ili u kućama bolesti, konjunkcija, kvadrat ili opozicija Mesec. Situacija se pogoršava ako kvadrat ili opozicija dolaze iz vodenih znakova. Saturn u Škorpiji u osmoj kući daje polne i venerične bolesti, tim pre ako je i Venera u Škorpiji, u kućama bolesti u kvadratu sa Plutonom u Lavu. Te kombinacije se mogu ispoljiti i kao hemoroidi ili giht.

Uran -- deformacije, žuč, bešika, rak genitalija, abortus. 11-ti stepen Škorpije je stepen egzaltacije Urana. Povoljni su aspekti sa Suncem i Mesecom, ali aflikcije Meseca, Merkura ili Marsa daju neuroze, kod žena -- histeriju.  

Neptun -- venerične bolesti, psiha, epilepsija, timus. Konjunkcija Marsa i Neptuna u Škorpiji u lošem aspektu sa Venerom daje venerične bolesti, najčešće to je triper (gonoreja). Ta konjunkcija u osmoj kući daje akutno zapaljenje mokraćne bešike, ali i prostate.

Važne središnje tačke

SO/VE -- Graafove kesice (loptaste kesice u jajnicima).

MO/ME -- Pubertet kod žena.

MO/VE -- Izlučevine žlezda (hormoni), menstruacija. Mogućnost žene da začne.

MO/VE -- Povezano sa menstruacijom.

VE/MA -- Nepravilnosti kod menstruacije, masturbacija.

VE/UR -- Ritam libida i polnog života.

VE/NE -- Oslabljene funkcije žlezda, patološko uvećanje žlezda, slabost polnih organa.

VE/PL -- Prva menstruacija, jajnici. Corpus luteum.

MA/JU -- Okončanje rođenja, prvi plač.

Astrološki primer

Osoba je rođena 6.2.1955 u 8:15, 44:48N, 20:30E. Sunce je na 15 Vodolije, Mesec na 6 Lava a podznak na 20 Riba. Mars u sekstilu sa Sunce, i Jupiter, Uran i Mesec u petoj kući dali su sportistu. Upadljiv je veliki vodeni trigon: Ascendent na 20 Riba, Saturn u osmoj kući na 20 Škorpije, zatim Jupiter na 22 Raka i Uran na 24 Raka. Saturn u Škorpiji u osmoj kući će dati bolesti polnih organa tokom života; štaviše, Pluton vlada osmom kućom i nalazi se u šestoj, u opoziciji sa Merkurom sa 29 Vodolije, koji je suvladar šeste kuće. Sunce vlada šestom kućom ali je u kvadratu sa Saturnom iz osme; konačno, Sunce i Merkur su u dvanaestoj kući... sve tri kuće bolesti su povezane aspektima planeta, tako da će se u jednom trenutku to ispoljiti kao bolest. Saturn još ima i kvadrat sa Plutonom i inkonjunkciju sa Marsom, ali je deo spomenutog velikog vodenog trigona, što će znatno doprineti regeneraciji od svih bolesti osme kuće u Škorpiji. Loši aspekti Saturna i njegovo položaj u Škorpiji (osmi znak), pa još i u osmoj kući, su predznak za kamen u mokraćnom mehuru. Kvadrat Sunca i Saturna je operacija i hronična reuma, Mesec u petoj kući u lošim aspektima i na lošoj fiksnoj zvezdi je pobačaj, a puna peta kuća uz loše aspekte Saturna i Urana sa vladaocima šeste i osme kuće garantuju prisustvo veneričnih bolesti ili neke druge poremećaje genitalnih organa. Mesec je fiksnoj zvezdi Severni Aselus, pa to može voditi i u slepilo, odnosno znatno slabljenje vida kada dođu loši tranziti.

Godišnji horoskop i tranziti na natalni horoskop

Pogledajmo godišnji horoskop za 2001-vu godinu. Podznak je na 23 Blizanaca, šesta kuća je od 9 Škorpije do 23 Strelca, i u njoj su oba vladaoca -- Mars na 25 Škorpije i Pluton na 14 Strelca. Mars je u tačnoj opoziciji sa Saturnom sa 24 Bika, Sunce je na 16 Vodolije a Uran na 20 Vodolije. Odatle je Uran u tačnom kvadratu sa natalnim Saturnom na 20 Škorpije, ali i u ovom horoskopu upletene su slične energije, pa su Uran i Sunce fokusna tačka fiksnog T-kvadrata, sa osovinom Saturn - Mars. Ove godine će bolesti svakako biti, ali neće biti fatalno: osma kuća je prazna, a Pluton iz šeste je u tačnom sekstilu sa Uranom i Suncem pa će poslužiti kao ventil za spomenuti T-kvadrat. Mars u šestoj kući u Škorpiji je akutna bolest polnih organa (zapaljenje i krvavljenje), Saturn u dvanaestoj -- odlazak u bolnicu, Jupiter u konjunkciji sa Saturnom će dati tumor i preostaje da se vidi koji će deo tela biti bolestan. Mesec na 6 Raka je u tačnoj inkonjunkciji sa Neptunom sa 6 Vodolije -- primetimo da je šesti stepen analogon šestog znaka i šeste kuće, dakle, biće bolestan onaj deo tela kojim upravlja Mesec -- to je baš materica. Venera u kvadratu sa Mesecom daje kongestiju -- preterano prikupljanje i deponovanje krvi u zidu materice.

Progresivni horoskop

Progresivni horoskop za 2001-vu godinu je sličan godišnjem horoskopu jer je podznak na 4 Blizanaca. Šesta kuća je u Vagi i Škorpiji, osma je prazna a u dvanaestoj je Mars na 18 Bika u opoziciji sa Saturnom iz šeste, na 20 Škorpije. I u godišnjem horoskopu postoji ta opozicija između tih kuća, samo što je Saturn u Biku a Mars u Škorpiji! Drugi značajan element je opozicija Venere i Plutona, koja označava stvaranje "države u državi", tj. tumora i izraslina. Venera sa 22 Vodolije i Pluton sa 24 Lava ne samo što su u opoziciji nego su i deo velikog fiksnog krsta sa Marsom i Saturnom -- to je trend koji traje već desetak godina i mora se ispoljiti kao hronična (Saturn), dugotrajna (fiksni znaci) bolest polnih organa (aktivna Škorpija i njeni vladaoci), tumor (Venera opozicija Pluton), koja se mora razrešiti amputacijom (Mars kvadrat Pluton) obolelog tkiva.

Astrohomeopatska dijagnoza i lečenje

U natalnom horoskopu, ističu se sledeći homeopatski lekovi: Arsenicum Album, Nux Vomica, Tubercullinum, Ignatia, Thuja, Strammonium, Naja Tripudians, Psorinum, Pulsatilla i Calcarea Carbonica. U progresivnom horoskopu, ističu se Natrium Muriaticum, Latrodectus Mactans, Stramonium, Thuja, Platinum Metallicum, Syphillinum, Kalmia Latifolia, Lachesis. U godišnjem horoskopu, to su Nux Vomica, Natrium Muriaticum, Aurum Metallicum, Tubercullinum, Strammonium, Silicea, Ferrum Phosphoricum, Syphillinum, Conium, Kalmia Latifolia, Psorinum, Pulsatilla, Sepia, Lachesis. Primećujemo da je u sva tri horoskopa Thuja, pa je velika verovatnoća da će se aktivirati taj lek.

Thuja deluje na kožu, krv, gastrointestinalni trakt, bubrege i mozak. Izaziva pojavu bradavica, papiloma, kondiloma spongioznih tumora nevusa. Glavna oblast dejstva je koža i urogenitalni trakt. Na koži izaziva viseće tumore, bradavice i kondilome, u genitourinarnom traktu sve vrste zapaljenja u maloj karlici, kao i zapaljive tumore male karlice. Sve vrste urinarnih i urogenitalnih zapaljenja muškaraca i žena, perianalni i genitalni kožni tumori i polipi.

Energija ovog arhetipa je od rođenja prisutna u horoskopu, ima je i u horoskopu životnih trendova (progresivni horoskop), a za 2001-vu godinu nalazi se i u godišnjem horoskopu. Uz ostale "faktore nagomilavanja", a pošto nije bilo nikakvog pražnjenja na nekoj drugoj strani, ova osoba je doživela sliku Thuje na svojoj koži. Na proleće 2001-ve osoba je dobila jaka i dugotrajna krvarenja. Otišla je bolnicu i konstatovano je, uz profuznu metroragiju i tešku anemiju, da na zidu materice ima miom 2x4 cm. Otpuštena je kući bez ikakvih lekova. U toj sitiaciji obratila se homeopatiji za pomoć, što se vidi u godišnjem horoskopu kao Merkur u Ribama i Venera u Ovnu (Ribe i Ovan su posebno značajni za homeopatiju, jer je Haneman, njen izumitelj, imao po tri planete u oba ta znaka). Dobila je klasičnu homeopatsku terapiju za miom materice i sve tegobe, uključujući i sam miom, nestale su za mesec dana, bez operacije. Prvo je lekom Medorhinum u potenciji 1M popravljena genetska slika, tj. anulirana je naklonost miomima iz natalnog horoskopa. Zatim je data Thuja na dva načina, pet dana uzastopce u potenciji 30C, zatim jednom u potenciji 200C, pa ponovljeno posle dve nedelje. Time je prekinut rast tumora. Konačno, da bi se nekrotično tkivo iznelo iz organizma, data je kombinacija lekova sa tom vrstom dejstva, kao što su, između ostalih:

Silicea -- potencije 6X i 30C, "homeopatski skalpel", uklanja patološki materijal iz organizma, npr. abscese, gnoj koji zaudara, strana tela, dugotrajna gnojenja itd.

Hepar Sulphuris Calcarea -- potencija 6X, blago požuruje gnojenje; čirevi koji mirišu na stari sir, svaka zagnojena rana, nezdrava koža itd.

Aurum Muriaticum Metallicum -- potencija 4X, stvrdnut cerviks i uterus, tumori u materici, hronična upala materice i njeno raspadanje, gnojni čirevi u materici, povećana materica, gnoj i čirevi u vagini.

Calcarea Sulphuris -- potencija 6X, kontroliše gnojenje ako predugo traje.

Belladona -- potencija 1M, unutrašnje i spoljašnje upale, otekli zglobovi, crvenilo, sjaj, vruća koža, žlezde otečene i bolne itd.

Pyrogenium -- potencija 1M, septička stanja; veliki bolovi i žestok osećaj pečenja u ranama ili bilo kom organu; glavobolje koje izazivaju osećaj rasprskavanja; septikemija; upala karličnih organa, koja prouzrokuju bolove kod menstruacije.

Gunpowder -- potencija 1M, zadržava infekciju i sprečava da se dalje širi u telo.

Posle mesec dana, menstrualni ciklus se povratio, a pacijentkinja više nema tegoba zbog kojih je počela lečenje.